Žalios žuvies aš nevalgau, tad naudojau rūkytą lašišą, o lėkštėje šalia būtinai paguldykite šviežių gražgarsčių salotų su trupučiu gero aliejaus, druskos ir maltų pipirų užpilo.
Salotų bokštelis
Ingredientai salotoms:
- apie 250 g rūkytos lašišos (arba upėtakio),
- 2 mango vaisiai,
- 2 avokadai,
- pusė raudono svogūno,
- šlakelis kokybiško aliejaus,
- gražgarsčių ar kitų salotų.
Ingredientai lašišos marinatui:
- šaukštas sojų padažo,
- šaukštas žuvų padažo,
- šaukštelis sezamų aliejaus,
- žiupsnelis druskos ir pipirų,
- šaukštelis sezamų sėklų,
- pusės žaliosios citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Indelyje sumaišome marinatui skirtus ingredientus ir užpilame ant sukapotos lašišos gabaliukų. Išmaišome ir atidedame į šoną, kad pasimarinuotų, įsigertų nuostabus kvapas ir skonis.
Supjaustome gabaliukais mango vaisius, atidedame į šoną. Susmulkiname pusę raudono svogūno ir sumaišome su pjaustytais avokadais, beriame žiupsnelį druskos, pipirų ir šlakelį aliejaus.
Imame konditerinį žiedą, dedame į lėkštę. Į žiedo vidurį dedame mangą, paspaudžiame, išlyginame šaukšteliu, ant mango dedame avokadą su svogūnais, vėl paspaudžiame, išlyginame.
Ant viršutinio sluoksnio keliauja lašiša. Būtinai prieš dėdami lašišą nupilkite marinatą, kad uždėjus ant bokštelio nebėgtų ir nevarvėtų. Marinatas savo darbą jau atliko.
Aš šalia dar padėjau gražgarsčių salotas su trupučiu aliejaus, druska ir pipirais.
Aliejaus visur dedame tik šlakelį, nepadaukinkite.
Puošiau gražgarstėmis ir ikrais. Skanaus!