Blynai su fetos sūriu sužavėjo skoniu: jau žinau, ką kepsiu Užgavėnėms

Ir kas pasakys, kad blynai turi būti tik saldūs? Tikrai ne. Jau vien prasidėjus cukinijų derliui kiek daug blynų mes kepame su jomis, įdėdami ir daugiau įvairių daržovių. 

Blynai su feta.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Blynai su feta.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

2022-02-24 11:56, atnaujinta 2023-02-20 12:20

Blynus su feta kepiau pirmą kartą, bet iš tiesų ji puikiai tinka, nes suteikia subtilaus poskonio.

Man šie blynai tikrai labai patiko, manau, kad kepsiu juos ir per Užgavėnes.

Blynai su feta 

Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min.

Reikalingi produktai: 

  • 1 kiaušinis;
  • žiupsnis druskos;
  • 100 ml pieno;
  • 5 v. š. speltų miltų (tiks ir kvietiniai);
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 50 g fetos sūrio;
  • saujelė žalumynų: krapai, svogūnų laiškai;
  • šlakelis aliejaus kepti.

Patiekti reikės:

  • grietinės;
  • ikrų;
  • saujelės daigelių.

Kaip gaminti 

Kiaušinį paplakame šakute su žiupsniu druskos ir pienu. Suberiame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome. Į tešlą sudedame trupintą fetos sūrį, smulkintus žalumynus.

Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus. 

Blynelius patiekiame su šaukštu grietinės, ikrais ir daigeliais, jei norisi.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.