Blynus su feta kepiau pirmą kartą, bet iš tiesų ji puikiai tinka, nes suteikia subtilaus poskonio.
Man šie blynai tikrai labai patiko, manau, kad kepsiu juos ir per Užgavėnes.
Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min.
Reikalingi produktai:
- 1 kiaušinis;
- žiupsnis druskos;
- 100 ml pieno;
- 5 v. š. speltų miltų (tiks ir kvietiniai);
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 50 g fetos sūrio;
- saujelė žalumynų: krapai, svogūnų laiškai;
- šlakelis aliejaus kepti.
Patiekti reikės:
- grietinės;
- ikrų;
- saujelės daigelių.
Kaip gaminti
Kiaušinį paplakame šakute su žiupsniu druskos ir pienu. Suberiame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome. Į tešlą sudedame trupintą fetos sūrį, smulkintus žalumynus.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus.
Blynelius patiekiame su šaukštu grietinės, ikrais ir daigeliais, jei norisi.