Kadangi skanus tiek karštas, tiek atvėsęs, puikiai tiks pietums, vakarienei ar užkandžiui.
Tuno ir brokolių pyragas
Tešlai reikės:
- 260 g miltų
- jūros druskos
- 180 g šalto sviesto
Įdarui reikės:
- 2 raudonųjų svogūnų
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 400 g žiedynais suskirstytų brokolių
- 320 g tuno savo sultyse
- 180 g sūrio (gali būti vien tik fermentinis arba mocarela perpus su fermentiniu)
- 4 kiaušinių
- 250 ml pieno
- 250 g vyšninių pomidoriukų arba 100 g saulėje džiovintų pomidorų
Kaip gaminti
Sumaišykite miltus su žiupsneliu jūros druskos. Sutarkuokite šaltą sviestą, pirštais sumaišykite su miltais. Dalimis supilkite 30–50 ml labai šalto vandens, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Jeigu tešla per kieta, įpilkite dar šlakelį vandens.
Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Iškočiokite tešlą, išklokite ja kepimo formos dugną ir kraštus.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, suberkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepkite maždaug 4 minutes. Suberkite brokolius ir pakepkite dar 1 minutę.
Tuną nuvarvinkite, įmaišykite į brokolių masę.
Kiaušinius išplakite su druska, pipirais, įmaišykite pieną.
Ant tešlos suberkite brokolių ir tuno masę, apliekite kiaušinių ir pieno plakiniu.
Apibarstykite sūriu, sudėkite pomidoriukus ir kepkite apie 45 minutes, kol pyrago paviršius taps auksinės spalvos.
Išėmę iš orkaitės leiskite pyragui pastovėti bent 10 minučių – papildomai galite papuošti saulėje džiovintais pomidorais, bazilikų lapeliais. Patiekite ir skanaukite!