Tuno salotos su pupelėmis: sotu, gardu ir paprasta

Kai saulė kyla vis aukštyn, o dienos eina vis ilgyn – dažniau norisi lengvesnių patiekalų. Tad šios tuno salotos su pupelėmis – patiekalas, kuris puikiai tiks tiek lengviems pietums, tiek vakarienei. 

Tuno salotos su pupelėmis.<br> 123rf nuotr.
Tuno salotos su pupelėmis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 1:29 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 9:30 AM

Salotos lengvai paruošiamos, sočios, bet kartu ir gaivios: sotumo jausmą suteiks pupelės, o gaivumo – traškūs salierai, kuriuos galite pakeisti šviežiais agurkėliais.

Nepraleiskite progos išbandyti.

Tuno salotos su pupelėmis

Reikės: 

  • 1 skardinės tuno, konservuoto savo sultyse
  • apie 150–200 g konservuotų baltųjų pupelių (maždaug pusės skardinės)
  • pusės nedidelio raudonojo svogūno
  • 1 saliero stiebo
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. citrinų sulčių 
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Kaip gaminti

Pupeles nuvarvinkite, suberkite į dubenį. Nuvarvinkite tuną ir suberkite ant pupelių.

Salierą plonai sukapokite, svogūną supjaustykite. 

Viską apliekite iš aliejaus ir citrinos sulčių paruoštu užpilu, pagardinkite druska ir pipirais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.