Salotos lengvai paruošiamos, sočios, bet kartu ir gaivios: sotumo jausmą suteiks pupelės, o gaivumo – traškūs salierai, kuriuos galite pakeisti šviežiais agurkėliais.
Nepraleiskite progos išbandyti.
Tuno salotos su pupelėmis
Reikės:
- 1 skardinės tuno, konservuoto savo sultyse
- apie 150–200 g konservuotų baltųjų pupelių (maždaug pusės skardinės)
- pusės nedidelio raudonojo svogūno
- 1 saliero stiebo
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. citrinų sulčių
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Pupeles nuvarvinkite, suberkite į dubenį. Nuvarvinkite tuną ir suberkite ant pupelių.
Salierą plonai sukapokite, svogūną supjaustykite.
Viską apliekite iš aliejaus ir citrinos sulčių paruoštu užpilu, pagardinkite druska ir pipirais.