Išbandykite ir jūs – jei barščių nevirėte, bandelės skanios ir vienos, tad neliks nė vienos!
Pampuškos
Reikės:
- 200 ml vandens
- 1 a. š. cukraus
- 1,5 a. š. sausų mielių
- 100 ml pieno
- 3 v. š. augalinio aliejaus
- 450 g miltų
Bandelėms aptepti reikės:
- 1 trynio
- 2 v. š. vandens
Česnakiniam žolelių užpilui reikės:
- 2 v. š. vandens
- 2 v. š. aliejaus
- 0,5 a. š. druskos
- 3 česnako skiltelių
- 1 v. š. kapotų petražolių
Kaip gaminti
Mieles ir cukrų supilkite į šiltą vandenį, išmaišykite ir palikite kelias minutes šiltai pastovėti.
Į dubenį persijokite miltus, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite, padarykite duobutę ir supilkite vandenį su mielėmis bei šiltą pieną. Supilkite aliejų ir užminkykite tešlą. Jis turi būti minkšta, elastinga ir šiek tiek limpanti prie rankų. Miltų daugiau dėti nereikia.
Dubens dugną ir tešlos paviršių patepkite augaliniu aliejumi, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30–60 min., kol tešla pakils tris kartus.
Lengvai paminkykite tešlą rankomis ir padalinkite į 12 apvalių bandelių, išdėliokite jas aliejumi išteptoje ar kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
Vėl uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15–20 minučių pastovėti šiltoje vietoje.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Trynį sumaišykite su dviem šaukštais vandens ir aptepkite bandeles.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 30–35 min.
Kol pampuškos kepa, pasiruoškite užpilą. Į nedidelį dubenį supilkite 2 v. š. vandens, 2 v. š. aliejaus, berkite druskos, sutrintas česnako skilteles ir kapotas žoleles. Viską gerai išmaišykite.
Bandeles išimkite iš orkaitės. Šepetėliu aptepkite jas česnakiniu užpilu. Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite su gardžiais barščiais. Skanaus!