Skonis tikrai nuostabus, ypač antrą dieną, tad leiskite šaldytuve pastovėti ir susigulėti.
Biskvitui (pagrindui) reikės:
- 4 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 30 g miltų
- 30 g kakavos
- druskos žiupsnelio
Kremui reikės:
- 600 ml riebios grietinėlės
- 60 g miltelinio cukraus
- 1 v. š. kakavos
- pusės citrinos sulčių
Viršui reikės:
- 100 g šokolado
- 65 ml pieno
- biskvito trupinių (galima rinktis šokolado drožles)
Kaip gaminti
Iškepame biskvitą 24–28 cm skersmens formoje, 180 laipsnių temepratūroje apie 25 min. ir leidžiame jam visiškai atvėsti (aš kepiau iš vakaro).
Nupjauname peiliu, skirtu duonai, biskvito viršutinę dalį ir atidedame. Ji puikiai tik trupiniams.
Atšaldytame inde maksimaliu greičiu plakame šaltą grietinėlę, dedame miltelinį cukrų, spaudžiame citrinos sultis. Labai svarbu neperplakti, todėl procesą atidžiai stebėkite.
Standžiai suplaktą grietinėlę padaliname į dvi dalis, dedame į skirtingus indus. Į vieną dalį įsijojame kakavą ir atsargiai išmaišome. Kakavą reikia įsijoti, o ne dėti šaukštu, kad nebūtų gumulėlių, nes juos bus sunku išmaišyti.
Biskvito blyną dedame atgal į formą, kuriame jis kepė. Sulaistome šiek tiek pienu, kad būtų drėgnesnis ir mentele dedame baltą plaktos grietinėlės sluoksnį, gražiai ir tolygiai paskirstydami.
Ant balto išlyginto sluoksnio dedame plaktą grietinėlę maišytą su kakava, gražiai ir tolygiai paskirstome.
Mažame puode ištirpiname šokoladą su pienu ir užpilame ant viršaus. Dedame į šaldytuvą 2–3 val., o geriausia palikti per naktį, jeigu iškentėsite neparagavę.
Iš nupjauto biskvito viršaus smulkintuvu padarome trupinius ir papuošiame viršų. Galima puošti šokolado drožlėmis, uogomis ir viskuo, kas tik jums patinka.