Kefyro ir jogurto desertas su žele – lengvas ir gaivus

Labai greitai paruošiamas nekeptas gaivus ir lengvas desertas. Iš normos paruošite apie 2 l deserto.

Nekeptas kefyro ir jogurto desertas su žele.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Nekeptas kefyro ir jogurto desertas su žele.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Mar 12, 2022, 6:13 PM, atnaujinta Mar 6, 2023, 7:19 PM

Porcijos 10.

Užtruksite apie 1 val.

Nekeptas kefyro ir jogurto desertas su žele

Reikės:

  • 2 mėgstamo skonio želės pak.;
  • 1 skardinės sutirštinto pieno;
  • 500 ml kefyro;
  • 300 ml natūralaus jogurto;
  • 1 v. š. aguonų;
  • 3 v. š. želatinos + 100 ml vandens jai išbrinkinti.

Kaip gaminti

Mėgstamą želę užpilame 400 ml karšto vandens, gerai išmaišome, kad ištirptų ir neliktų grūdelių.

Paliekame stingti.

Želatiną užpilame šaltu virintu vandeniu ir paliekame brinkti. Sumaišome kefyrą, jogurtą, sutirštintą pieną. Suberiame aguonas. Išmaišome.

Supjaustome nedideliais gabalėliais jau sustingusią želę ir įmaišome į kefyro ir jogurto masę.

Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Šiek tiek pravėsiname ir plona srovele supilame į paruoštą masę. Gerai išmaišome. Desertą supilame į indą ir dedame į šaldytuvą stingti.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.