Tiesiogiai juose varškės nesijaučia, bet iškepus sausainių viduje turėtų susidaryti sluoksniai.
Kaip gaminau šiuos varškės sausainius?
Naudojau birią pusriebę varškę. Ją pertryniau, kad būtų tolygesnė, su mažiau gumulėlių. Tada sumaišiau su sviestu. Jis turėtų būti kambario temperatūros – minkštas. Taip pat įbėriau kelis šaukštus cukraus, vanilinio cukraus, druskos.
Šią masę sumaišiau su miltais. Išminkiau tešlą, kol ji tapo vientisa. Tešla turėtų būti minkšta, elastinga. Palikau pastovėti šaldytuve apie 30 min. Tešla tapo kietesnė.
Tešlą iškočiojau stačiakampio formos apie 30×30 cm. Sausainius išspaudžiau formelėmis. Jie turėtų būti gana stori.
Sausainių viršų apvoliojau cukruje.
Kepiau 170 laipsnių temp. apie 15-18 min. Šie varškės sausainiai turėtų tapti lengvai auksinės spalvos. Geriau jų neperkepti, nes tada sausainiai bus sausi, apdžiūvę. Tad reikia atidžiai stebėti, kaip jie kepa.
Varškės sausainius kepiau per 2 kartus. Iš viso išėjo apie 35 sausainiai.
Varškės sausainiai
Paruošimo laikas – 25 min., gaminimo laikas – 15 min. Kiekis: 35 sausainiai
Reikės:
- 250 g birios varškės, geriausia 9 proc. riebumo
- 150 g kambario temperatūros sviesto
- 190 g (1 1/2 st.) kvietinių miltų
- 60 g (1/3 st.) cukraus
- vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Šakute pertrinti varškę, kad ji būtų vientisesnė. Suberti apie 2–3 valg. š. cukraus, vanilino. Viską sumaišyti su sviestu iki vientisos masės.
Suberti miltus. Išminkyti, kol tešla pasidarys tolygi. Ji turėtų būti minkšta, elastinga. Padėti į šaldytuvą apie 30–40 min.
Į lėkštutę suberti cukrų.
Tešlą iškočioti apie 30×30 cm. Išspausti formele sausainius. Kiekvieno sausainio viršų atskirai įspausti į cukruje. Jį galima lengvai paspausti, kad nenubyrėtų nuo sausainio.
Sausainius sudėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepti 170 laipsnių temp. apie 15–18 min. ar kol sausainių viršus taps lengvai auksinės spalvos.