Reikės:
- 1 nedidelės brokolio galvos (~300–400g)
- 2 kiaušinių
- 150–200 g džiūvėsėlių (arba tiek, kad masė suliptų)
- 150 g fermentinio sūrio (tinka bet koks, kokį turite, galima naudoti kelių rūšių)
- saujelės žalumynų – petražolių, krapų, svogūnų laiškų, špinatų,
- 2 nedidelių česnako skiltelių
- druskos,pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Brokolio šakeles nupjauname nuo koto ir apverdame (1 min.) vandenyje. Apvirusius brokolius iš karto dedame į ledinį vandenį, kad išliktų ryški žalia spalva ir palaikome keletą minučių.
Į dubenį dedame susmulkintas žoleles, smulkiai sutarkuotą sūrį, džiūvėsėlius, kiaušinius bei smulkiai sukapotus brokolio gabaliukus (aš susmulkinu peiliu ant lentutės), beriame druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame pirštelius, masę gerai suspausdami ir dedame ant kepimo popieriaus.
Kepame apie 20–25 min. 200 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje. Praėjus pusei kepimo laiko pirštelius apverskite.
Labai tiko su šviežių agurkų salotomis. Joms agurkus supjausčiau, užpyliau šiek tiek kefyro, svogūno laiškų ir smulkintų mėtų, druskos bei pipirų.
Greita, skanu ir lengva pagaminti.