Maskarponės sūrio tortas su uogomis
Biskvitui reikės:
- 3 kiaušinių
- 30 g miltų
- 30 g krakmolo
- 50 g cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
Kremui reikės:
- 500 gr maskarpones sūrio
- 400 gr plakamosios grietinėlės (36 proc. riebumo)
- 200 g jogurto be priedų
- 0,5 a. š. vanilinio cukraus
- 160–180 g cukraus pudros
- 1 citrinos sulčių
- 30 g želatinos
Kaip gaminti
Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukraus ir plakame iki standumo. Tuomet po truputį įmaišome trynius. Plakame iki vientisos masės.
Miltus sudedame kartu su kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę.
Labai svarbus dalykas – maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir purus.
Pilame tešlą į 26 cm skersmens torto formą, išklotą kepimo popieriumi ir kepame 190 laipsnių temperatūroje 12–15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml šalto vandens, palaikome, kol išbrinks. Išplakame išmaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną ir atvėsusią supilame į jogurtą ir maskarponės masę.
Viską išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti iki drebučių konsistencijos. Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti.
Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome į ją pradedančią stingti jogurtinę masę.
Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame torto formos žiedu, supilame kremą iki viršaus, sumaišome.
Skanaus visiems!