Brokolių pica
Reikės:
- 1 didelės brokolio galvos, suskirstytos žiedynais
- 2 kiaušinių
- 3–4 mocarelos rutuliukų
- 60 g kietojo sūrio
- 0,5 a. š. džiovintų prieskoninių žolelių – raudonėlių, bazilikų
- 0,5 a. š. česnakų granulių
- 0,25 a. š. druskos
- 0,25 a. š. juodųjų pipirų
- pomidorų padažo
- priedų pagal skonį – grybų, dešros, kumpio, svogūnų, pomidorų
Kaip gaminti
Brokolių žiedynus dėkite į virtuvinio kombaino indą ir pulsuojančiu režimu susmulkinkite – turėtumėte gauti ryžių dydžio gabalėlius. Smulkinkite atsargiai, kad nesutrintumėte į košę.
Sudėkite brokolius į mikrobangų krosnelei tinkamą indą ir pakaitinkite 2 min., kol suminkštės. Suberkite ant rankšluosčio ar kito audeklo gabalėlio ir leiskite atvėsti.
Kai atvės, suvyniokite į rankšluostį ar kitą audeklą ir kuo geriau nuspauskite skystį.
Suberkite brokolių masę į dubenį, įmuškite kiaušinius, sudėkite 2 sutarkuotus mocarelos rutuliukus, kietąjį sūrį, prieskonines žoleles, česnakus, druską ir pipirus. Viską sumaišykite.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suformuokite maždaug 1 cm storio picos pagrindą.
Dėkite į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10–12 min. Ištraukite iš orkaitės, aptepkite pomidorų padažu, išdėliokite kitus ingredientus, apibarstykite sūriu ir kepkite dar maždaug 10 min., kol sūris išsilydys. Leiskite vos vos atvėsti ir patiekite.