Tad išbandykite!
Lašiša su sūrio plutele
6 porcijoms reikės:
- 6 gabalėlių po 150 g lašišos filė
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 150 g kreminio varškės sūrelio
- česnako skiltelės, sutrintos
- pusės citrinos nutarkuotos žievelės
- 25 g maltų baltos duonos džiūvėsėlių
- 25 g tarkuoto kietojo sūrio
- patiekti – kapotų šviežių petražolių ar kitų žalumynų
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Lašišos filė pagardinkite druska, pipirais ir dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Maskarponę arba kreminį sūrelį sutrinkite su česnaku bei citrinos žievele, šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais. Aptepkite sūreliu kiekvieną lašišos filė.
Dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius su kietuoju sūriu. Apibarstykite lašišos gabalėlius ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol lašišos spalva iš skaidrios virs nepermatoma rausva.
Patiekite iškart.
Garnyrui tinka šviežios ar keptos daržovės, virti ryžiai ar bulvės, bulvių košė.