Kepta lašiša su sūrio plutele: paruošti paprasta, o rezultatas vertas švenčių stalo

2022 m. kovo 24 d. 17:54
Lrytas.lt
Receptas
Lengvai paruošiamos lašišos su sodraus skonio traškia kietojo sūrio plutele receptas tikrai pravers kiekvienam žuvies mėgėjui. Ją taip lengva paruošti, kad sugadinti neįmanoma, o svarbiausia – viskas super paprasta, o skonis nepaliks abejingų. 
Daugiau nuotraukų (1)
Tad išbandykite! 
Lašiša su sūrio plutele
6 porcijoms reikės: 
  • 6 gabalėlių po 150 g lašišos filė 
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 150 g kreminio varškės sūrelio 
  • česnako skiltelės, sutrintos
  • pusės citrinos nutarkuotos žievelės
  • 25 g maltų baltos duonos džiūvėsėlių
  • 25 g tarkuoto kietojo sūrio 
  • patiekti – kapotų šviežių petražolių ar kitų žalumynų
Kaip gaminti 
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. 
Lašišos filė pagardinkite druska, pipirais ir dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Maskarponę arba kreminį sūrelį sutrinkite su česnaku bei citrinos žievele, šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais. Aptepkite sūreliu kiekvieną lašišos filė.
Dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius su kietuoju sūriu. Apibarstykite lašišos gabalėlius ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol lašišos spalva iš skaidrios virs nepermatoma rausva. 
Patiekite iškart.
Garnyrui tinka šviežios ar keptos daržovės, virti ryžiai ar bulvės, bulvių košė. 
lašišakepta žuvis^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.