Grietininė tešla virtiniams ar naminiams makaronams – tiesiog ideali

Ideali. Tik toks apibūdinimas ateina į galvą dvi paras padirbėjus su šia tešla. Ir koks būna džiaugsmas, kad vis atsiranda pirmų kartų!

Grietininė tešl virtiniams ir naminiams makaronams.<br> „Kūmutės virtuvė“.
Grietininė tešl virtiniams ir naminiams makaronams.<br> „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Mar 28, 2022, 1:31 PM, atnaujinta Mar 23, 2023, 8:36 AM

Ir koks džiaugsmas, kad pagaliau sugebėjau bent trumpam atsijungti nuo blogų naujienų, tikroji meditacija, sakoma, būna ką nors veikiant abiem rankomis vienu metu, ir jau nuo seno atradau, kad man paniurusią nuotaiką šonan pastumia mezgimas virbalais, grojimas pianinu ir tešlos kočiojimas.

Jau daug metų kočioju tą pačią iki smulkmenų ištobulintą plikytą tešlą, tačiau jos era, panašu, baigėsi, nes atradau kai ką dar įdomesnio. Ir kokybiškesnio. Ir gardesnio. Ir visomis prasmėmis -esnio. Tai tešla su grietine.

Vienintelis nepatogumas yra tas, kad miltus ir vandenį reikės matuoti, ši norma yra svarbi.

Antras svarbus momentas – ši tešla džiūsta itin greitai, tikrai greičiau nei visos kitos virtinių tešlos, todėl iškart po minkymo ją dedu į dėžutę su dangčiu, išimu kiek reikia tuo metu ir iš karto naudoju. Tačiau šis nepatogumas yra visai pozityvus gaminant makaronus – jiems ir reikia iš karto džiūti.

Receptą aptikau beieškodama slavų virtuvės perlų ir jei vakar visą dieną džiūgavau kočiodama ir lipdydama minkštą ir plastišką tešlą, tai šiandien džiūgavau dar labiau, nes pagaliau išragavome virtinius su raugintų kopūstų įdaru. Apie juos jau netrukus.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminu 30 virtinių arba 400g lakštinių makaronų.

Reikės:

  • 315 g kvietinių miltų
  • 100 ml vandens
  • 30 g (1 šaukštas su kaupu) 30 proc. grietinės

Jei turite virtuvinį kombainą su kabliu tešlai maišyti, naudokitės jo paslaugomis, tačiau išminkyti tešlą rankomis irgi nesudėtinga.

Miltus įsijoju į indą, dedu grietinę, pilu vandenį ir minkau, kol produktai virsta elastinga ir visiškai nebelimpančia prie rankų mase. Pradžioje ji gali atrodyti kietoka, tačiau neskubėkite jos minkštinti vandeniu.

Tešlą dedu į indą su sandariu dangčiu, naudoju maisto dėžutę. Palieku pailsėti ir subręsti apie 30 min.

Šios tešlos virtiniai verdami kiek trumpiau nei koldūnai su šviežios mėsos įdaru, todėl labiau tinka virtiniams su įdarais, kurie jau yra paruošti, tai gali būti varškė, bulvių košė, rūkyta šoninė, kopūstai, virti ar konservuoti grybai, vyšnios ar mėlynės.

Šios tešlos pagrindu ruošti lakštiniai makaronai iki „al dente“ išverda per 6 minutes.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.