Lipnūs vištų sparneliai: net pirštus aplaižysite

Taip skanu, kad norisi pirštelius apsilaižyti. Tikrai galima taip pasakyti ir apie šį patiekalą. Ir tikrai taip, šiuos sparnelius patogiausia valgyti rankomis. 

 Lipnūs vištų sparneliai.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Lipnūs vištų sparneliai.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

2022-03-28 17:13, atnaujinta 2023-03-23 08:36

Lipnūs vištų sparneliai 

Porcijos 4. Užtruksite apie 40 min.

Reikės:

  • 1 kg vištų sparnelių;

Marinatui:

  • 1 v. š. sojų padažo;
  • 1 v. š. Vorčesterio padažo;
  • druskos pagal skonį;
  • žiupsnio juodųjų pipirų;
  • 1 v. š. medaus;
  • 1 a. š. paprikos miltelių;
  • 0,5 a. š. česnako granulių.

Kaip gaminti 

Marinatui skirtus produktus sumaišyti. Sparnelius aplieti marinatu, gerai išmaišyti ir palikti pasimarinuoti bent kelias val. Geriausia per naktį. 

Supilame sparnelius su visu marinatu į kepimo indą. Dedame kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 30 min. 

Kol kepė, aš kelis kartus sparnelius apšlaksčiau skysčiu, kuris susidarė skardoje. Patogiausia tai daryti konditeriniu teptuku. Tai suteikia gražų atspalvį sparneliams.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.