Obuolių receptų niekad nebus per daug, tad dalijamės Jolantos receptu.
Tarkuotų obuolių pyragas
Reikės:
- 1 kiaušinio
- 1 v. š. cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 2 v. š. lydyto sviesto
- 230 ml pasukų
- 160 g miltų
- 0,5 a. š. sodos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 2 obuolių
Kaip gaminti
Viename inde sumaišyti visus birius produktus: cukrų, miltus, sodą, kepimo miltelius, persijoti.
Kitam inde išplakti kiaušinį, įmaišyti lydytą sviestą ir pasukas. Į šią masę įmaišyti burokine tarka sutarkuotus obuolius.
Sumaišyti sausus ir šlapius produktus, palikti tešlą pastovėti 15–20 min. Supilti į kepimo formą ir dėti kepti į 180–190 laipsnių orkaitę. Kepti 50–60 min., ar iškepė, tikrinti mediniu pagaliuku.