Šiems virtinukams paruošti reikės vos keleto produktų, o miltų kiekį galite matuoti taip pat pagal save, nelygu varškės drėgnumas. Tik neįdėkite per daug miltų, kad
virtinukai nebūtų per kieti.
Skanaus!
Tradiciniai varškės virtinukai Reikės (2 porcijoms):
- 200 g varškės (naudojau 18 proc.riebumo)
- 1 kiaušinio
- 100–120 g miltų
- 1,5 valg. š. cukraus
- 0,20 arb. š. druskos
Gaminimas
Į vieną indą sudedame varškę, cukrų, druską, įmušame kiaušinį. Masę sutriname šakute.
Pamažu įmaišome miltus, kai masė pradeda sunkiai maišytis – minkome rankomis. Man užteko lygiai 150 g miltų, bet jei jūsų varškė skystesnė ir tešla vis dar limpa prie rankų, tuomet įminkykite daugiau miltų. Tešla neturėtų labai kibti prie rankų, turi išlikti minkšta ir elastinga.
Kai paruošite tešlą, stalą pabarstykite miltais ir padalinę tešlą į keletą dalių susukite virveles, jas truputį prispauskite prie stalo ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Supjaustytus gabalėlius dėkite ant miltais pabarstytos lėkštės ar pjaustymo lentelės.
Puode užverdame vandenį, pamažu sudedame visus tešlos gabalėlius, verdame ant stipresnės vidutinės ugnies, vis atsargiai pamaišome ir pajudiname puodą, kad
virtinukai nesuliptų. Verdame, kol visi
virtinukai iškyla į paviršių. Tada dar paverdame 3–4 min.
Patiekiame su mėgstama uogiene ir grietine.
Jei nenorite saldžių virtinukų, į tešlą nedėkite cukraus.