Tortas „Juodasis princas“ pagal Monikos receptą taps tikra šventinio stalo pažiba

Jeigu šventėms ieškote skanaus torto recepto, pasinaudokite portalo lrytas.lt skaitytojos Monikos pasiūlymu. Ji siūlo išsikepti tortą „Juodasis princas“. Jis tikrai papuoš bet kokių švenčių stalą ir pradžiugins visus smaližius.

 Tortas „Juodasis princas“.
 Tortas „Juodasis princas“.
 Tortas „Juodasis princas“.
 Tortas „Juodasis princas“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 1:19 PM, atnaujinta Apr 3, 2023, 9:00 AM

Tortas „Juodasis princas“

Ingredientai

Tešlai:

  • 4 kiaušiniai
  • 400 gramų cukraus
  • 270 gramų miltų 
  • 60 gramų kakavos 
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 
  • 400 gramų grietinės (naudojau 30 proc. riebumo)
  • 75 gramų riešutų (naudojau žemės riešutus)

Kremui:

  • 300 g sviesto (riebalų mišiniai netinka)
  • 600 gramų virto sutirštinto pieno (naudoju ˜„Rududu“)
  • 125 mililitrai stiprios juodos kavos
  • cukrus
  • vanduo

Kaip gaminti 

1. Iš pradžių kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, kol cukrus ištirps, o kiaušinių masė padidės.

2. Tada atskirame inde sumaišome grietinę bei kakavą.

3. Riešutus susmulkiname.

4. Grietinės masę supilame į išplaktus kiaušinius, suberiame miltus, supilame kepimo miltelius, suberiame susmulkintus riešutus.

5. Viską gerai išmaišome.

6. Gautą tešlą padaliname į dvi lygias dalis.

7. 26 centimetrų skersmens formą išklojame kepimo popieriumi bei ištepame riebalais.

8. Supilame vieną dalį tešlos į kepimo formą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.

9. Tą patį padarome ir su antra tešlos dalimi. Patikrinti ar iškepęs biskvitas galima su mediniu iešmeliu, jeigu jį ištraukus jis bus švarus, galima traukti iš orkaitės, nes jau iškepė. Iškeptus biskvitus perpjauname į 2 dalis, kad turėtume 4 biskvito lakštus.

10. Kremui išplakame kambario temperatūros sviestą su kambario temperatūros „Rududu“.

11. Lėtai įplakame paruoštą bei perkoštą stiprią juodą kavą.

12. Atvėsusius biskvito lakštus pertepame paruoštu kremu, naudodamos torto formos bortelius. Prieš tepdamos kremu, sulaistome juos cukraus ir vandens sirupu.

13. Dedame tortą į šaldytuvą kelioms valandoms arba visai nakčiai.

14. Kai jau tortas sustingsta nuimame bortelius bei puošiame pagal savo norus ir fantaziją.

„Skanaus!“ – palinkėjo Monika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.