Purus biskvitinis tortas su labai švelniu kremu – vertas vietos ant švenčių stalo

Purus biskvitinis tortukas su labai švelniu kremu – labai panašus į legendinį „Raudonąjį aksomą“ („Velvet Cake“). Taip savo receptą pristatė mūsų skaitytoja Natalija. 

Purus biskvitinis tortas su labai švelniu kremu.
Purus biskvitinis tortas su labai švelniu kremu.
Purus biskvitinis tortas su labai švelniu kremu.
Purus biskvitinis tortas su labai švelniu kremu.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-10 15:29, atnaujinta 2023-04-16 17:01

Jis tikrai vertas vietos ant švenčių stalo! 

Dalijamės Natalijos receptu. 

Purus biskvitinis tortukas su labai švelniu kremu

Biskvitui reikės:

  • 135 g miltų
  • 160 g cukraus
  • 1 valg. š. kakavos
  • 4 kiaušinių 
  • 55 g aliejaus
  • 80 g pieno
  • 2 valg. š. raudonų maistinių dažų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Kremui:

  • 300 g „Philadelphia“ sūrio
  • 70 g miltelinio cukraus 
  • 1 valg. š. vanilės ekstrakto
  • 100 g grietinėlės, plakamosios (36 proc. rieb.)
  • citrinos sulčių pagal skonį

Kaip gaminti 

Dubenyje sumaišykite sijotus miltus, cukrų, kakavą ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite kiaušinius su cukrumi. 

Suberkite į plakinį miltų mišinį ir viską gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkite pieną ir aliejų, išmaišykite. 

Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol biskvitas gražiai iškils ir sutvirtės. Patikrinkite, ar iškepė, mediniu pagaliuku –  įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.

Atvėsinkite biskvitą. Atvėsus perpjaukite išilgai į dvi lygias dalis – atskirus torto biskvitus.

Paruoškite torto kremą. Sūrį sumaišykite su milteliniu cukrumi, grietinėle ir vanilės ekstraktu ir suplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Pagal skonį pagardinkite kremą citrinos sultimis (ar citrinos rūgštimi), išmaišykite.

Surinkite tortą: ant lėkštės dėkite vieną biskvitą. Jį aptepkite kremu, centre galite dėti uogienės. Ant kremo dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite. Aptepkite kremu. Kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą ar palaikykite per naktį. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.