Virtiniai su raugintais kopūstais maloniai nustebins skoniu

Rodosi, kokių tik įdarų virtiniams nesame bandę. Daržoves, grybus, varškę, bulvių košę, uogas žinome turbūt visi, o štai apie tai, kad raugintais kopūstais įdaromi ne tik mieliniai pyragėliai, bet ir virtiniai, sužinojau tik šiomis dienomis. 

 Virtiniai su raugintais kopūstais.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Virtiniai su raugintais kopūstais.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Virtiniai su raugintais kopūstais.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Virtiniai su raugintais kopūstais.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Virtiniai su raugintais kopūstais.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Virtiniai su raugintais kopūstais.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Virtiniai su raugintais kopūstais.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Virtiniai su raugintais kopūstais.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Virtiniai su raugintais kopūstais.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Virtiniai su raugintais kopūstais.<br> „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (5)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Apr 13, 2022, 3:06 PM

Slavų virtuvėse šie virtiniai žinomi nuo seno – pavasariop, kai žmonės norėdavo greičiau suvartoti raugintų kopūstų bačkų turinį, jais gardindavo viską, net lietinius blynus. O mane pasiekusiu ir išbandytu virtinių receptu mielai pasidalinsiu ir su jumis.

Tešlos su grietine, kuri idealiai tinka šiems virtiniams, receptą aprašiau,  bet kartoju ir šiame įraše, kad būtų patogiau rasti išsamią informaciją vienoje vietoje.

Iš nurodyto kiekio produktų pagaminu apie 30 virtinių, juos irgi galima šaldyti (rauginti kopūstai mano nuostabai nepraranda skoninių savybių), tad galima gaminti iš dvigubos ar net trigubos normos.

Virtiniai su raugintais kopūstais

Tešlai reikės:

  • 315 g kvietinių miltų
  • 100 ml vandens
  • 30 g grietinės

Įdarui:

  • 1 stiklinės su kaupu raugintų kopūstų
  • 1 didesnio svogūno
  • 50 g šoninės
  • 2–3 šaukštų aliejaus kepimui

Tiekiant:

  • 1–2 šaukštų grietinės
  • 1 šaukšto smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų ar kalendrų/petražolių lapelių

Recepto smagumas dar ir tas, kad nereikia sūdyti ar naudoti papildomų prieskonių, visko apstu raugintuose kopūstuose.

Miltus, vandenį ir grietinę sumaišau dubenyje ar virtuvinio kombaino tešlos ruošimo inde iki vientisos, minkomos masės. Atidedu pusvalandžiui pailsėti ir subręsti.

Šoninę supjaustau nedideliais gabaliukais. Į keptuvę pilu aliejų ir jam įkaitus, beriu nedideliais kubeliais supjaustytus svogūnus. Jiems pradedant skaidrėti, sudedu šoninę, raugintus kopūstus ir vis pamaišydama kepu, kol išgaruos visi skysčiai. Palieku atvėsti.

Tešlą plonai iškočioju ir plonasiene stikline išpjaunu apskritimus.

Dedu po šaukštelį įdaro, kraštus užspaudžiu ir sutvirtinu šakute ar užlenkiu kaip kibinus, pirštais formuojant pynutę.

Didesniame puode užkaičiu 2/3 tūrio vandens, jam užvirus dedu virtinius, prižiūriu, kad neliptų prie dugno, šaukštu atsargiai pakeldama kiekvieną jų. Virtiniams iškilus į vandens paviršių verdu apie 4 minutes. Išgriebiu iš vandens tiesiai į lėkštes.

Tiekiu karštus su grietine ir šviežiomis žolelėmis ar svogūnų laiškais.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.