Razinomis ir ryžiais įdaryta višta: šeima be jos švenčių stalo neįsivaizduoja

Jeigu ieškote idėjų, ką skanaus paruošti Velykų stalui, dalijamės mūsų skaitytojos Vaidos pasiūlymu. Ji savo šeimą lepina razinomis ir ryžiais įdaryta kepta višta. 

 Razinomis ir ryžiais įdaryta višta.<br> 123rf nuotr.
 Razinomis ir ryžiais įdaryta višta.<br> 123rf nuotr.
 Razinomis ir ryžiais įdaryta višta.<br> 123rf nuotr.
 Razinomis ir ryžiais įdaryta višta.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2022, 2:03 PM

Tas pats įdaras puikiai tiks ir ančiai ar žąsiai – tad išsisaugokite šį receptą, jis tikrai pravers per šventes.

Ryžiais ir razinomis įdaryta višta

Reikės: 

  • 1 vištos (tiks ir antis ar žąsis)
  • vištienos prieskonių pagal skonį
  • druskos 
  • pipirų
  • 200 g ryžių
  • 1–2 svogūnų
  • saujos razinų
  • kario prieskonių

Kaip gaminti 

Nuplautą ir nusausintą vištą ištrinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite pasimarinuoti. 

Ryžius išvirkite. Svogūnus supjaustykite ir apkepkite aliejuje. Berkite į ryžius svogūnus, razinas, viską pagardinkite druska, pipirais ir kario prieskoniais.

Įdarykite vištą, dėkite į kepimo rankovę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol iškeps. 

„Vietoje razinų galite naudoti smulkintas džiovintas slyvas – bus ne mažiau skanu. Gražių švenčių!“ – palinkėjo Vaida.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.