Viename puode su bulvėmis paruošta vištiena: paprasta, nebrangu ir labai gardu

Ką paruošti pietums, reikia rinktis turguje ar prekybos centre – žiūrėti, kas yra šviežio, kurie prieskoniai geriausiai kvepia, kurių žuvų akys skaidriausios, o daržovės – šviežiausios.

Viduržemio jūros regiono stiliumi paruošta citrininė vištiena.<br>„Samčio užrašai“.
Viduržemio jūros regiono stiliumi paruošta citrininė vištiena.<br>„Samčio užrašai“.
Viduržemio jūros regiono stiliumi paruošta citrininė vištiena.<br>„Samčio užrašai“.
Viduržemio jūros regiono stiliumi paruošta citrininė vištiena.<br>„Samčio užrašai“.
Viduržemio jūros regiono stiliumi paruošta citrininė vištiena.<br>„Samčio užrašai“.
Viduržemio jūros regiono stiliumi paruošta citrininė vištiena.<br>„Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (3)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

2022-04-22 17:01, atnaujinta 2023-04-16 17:04

Ir tada grįžus namo žiūrėti, kas iš to, ką parsinešėme, gausis. Juk didžiausias gaminimo džiaugsmas yra malonumas improvizuoti, nesilaikyti recepto nuo A iki Ž, o vėliau sėdus prie pietų stalo džiaugtis rezultatu.

Manoji pietų idėja paprasta, iš viso to, ką akys matė ir protas sakė: imk ir dėk, bus skanu. Tikrai. Nuojauta neapgavo, ir pietūs buvo gardūs ir tikrai nebrangūs.

Nereikia išleisti kelių dešimčių eurų, kad tobulas patiekalas viliotų kvapais. Tik nebijokite improvizuoti.

Viduržemio jūros regiono citrininė vištiena

Reikės:

  • 1,5 kg vištienos su kaulu ir odele
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 kg mažų šviežių bulvyčių (nebūtinai, galima naudoti kokias turite, tik jas reikia supjaustyti gabaliukais)
  • 6 skiltelių česnako
  • 1 stiklinės vištienos sultinio
  • 100 g mėgstamų alyvuogių be kauliukų
  • 2 šaukštų džiovintų pomidorų
  • 1 citrinos

Kaip gaminti

Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Vištieną ištrinkite druska bei pipirais.

Orkaitėje tinkamą kepti puodą dėkite ant viryklės ir jame įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite vištieną ir apkepkite po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol oda taps gražios auksinės spalvos.

Sudėkite bulves, česnakus ir paskirstykite tolygiai po visą keptuvę. Supilkite sultinį ir šiek tiek pakaitinkite.

Sudėkite alyvuoges, pomidorus, citrinos griežinėlius ir uždengę puodą dangčiu dėkite į orkaitę 30-35 min.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.