Kaune kepamos itališkos spurgos privilioja būrius smagurių – išsikepkite jų ir jūs

Kaune kepyklėlę įkūrusi Laima Masalskė (39 m.) iš gimtosios Žemaitijos į laikinąją sostinę atsivežė ne tik dvi dukteris iš pirmosios santuokos, bet ir žemaitiškų patiekalų tradicijas, kurias paveldėjo iš savo tėvų ir šviesaus atminimo močiutės.

 L.Masalskė pasidalijo itališkų spurgų receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo itališkų spurgų receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo itališkų spurgų receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo itališkų spurgų receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo itališkų spurgų receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo itališkų spurgų receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 28, 2022, 4:20 PM, atnaujinta May 2, 2023, 11:02 AM

„Įnešiau šiek tiek žemaitiško vėjo į Kauną. Rengiu edukacijas, pagal savo tėvelio receptą mokau sukti kastinį, o pagal močiutės receptus kepu pyragus, bandeles“, – pasakojo Laima, kurios kepyklėlę jau pamėgo kauniečiai. Daugiau apie ją skaitykite čia.

„Ketvirtadieniais pas mus yra spurgadieniai. Klientai itin pamėgo itališkas spurgas – bombolonius („bomboloni“) su įvairiais kremais“, – pasakojo Laima, dalindamasi šių spurgų receptu.

Išbandykite ir jūs!

Itališkos spurgos „Bomboloni“

Tešlai reikės (apie 14 vienetų):

  • 7 g sausų mielių
  • 550 g kvietinių miltų
  • 10 g druskos
  • 55 g vandens
  • 55 g šilto pieno
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 2 trynių
  • 90 g minkšto sviesto
  • cukraus apvolioti
  • aliejaus kepti
  • džemo arba nutelos

Kaip gaminti

Sausas mieles su dalimi cukraus, pienu ir vandeniu sumaišykite ir palikite, kol pradės kilti. Tada visus sausus produktus sumaišykite, supilkite pradėjusias kilti mieles.

Minkykite tešlą įmušdami po vieną kiaušinį. Kai sudėsite visus kiaušinius, pamažu įminkykite sviestą. Palikite ramiai apie 30 minučių.

Tada tešlą supjaustykite gabaliukais, išsukite gražų burbuliuką ir suspauskite panašiai kaip blyną.

Palaukite, kol tešla pakils.

Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Iškeptas spurgas apvoliokite cukruje. Kai atvės, pripildykite įdaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.