Kepyklėlės savininkė Laima pasidalijo torto „Snickers“ receptu: nesigailėsite išbandę

Kaune kepyklėlę įkūrusi Laima Masalskė (39 m.) iš gimtosios Žemaitijos į laikinąją sostinę atsivežė ne tik dvi dukteris iš pirmosios santuokos, bet ir žemaitiškų patiekalų tradicijas, kurias paveldėjo iš savo tėvų ir šviesaus atminimo močiutės.

 L.Masalskė pasidalijo torto „Snickers“ receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo torto „Snickers“ receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo torto „Snickers“ receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo torto „Snickers“ receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo torto „Snickers“ receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo torto „Snickers“ receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo torto „Snickers“ receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
 L.Masalskė pasidalijo torto „Snickers“ receptu.<br> M.Čirgelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 1, 2022, 5:51 PM, atnaujinta May 2, 2023, 11:01 AM

„Įnešiau šiek tiek žemaitiško vėjo į Kauną. Rengiu edukacijas, pagal savo tėvelio receptą mokau sukti kastinį, o pagal močiutės receptus kepu pyragus, bandeles“, – pasakojo Laima, kurios kepyklėlę jau pamėgo kauniečiai.

Daugiau apie ją skaitykite čia.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais Laima pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – tortasSnickers“. 

Išbandykite – nesigailėsite.

Tortas „Snickers“

Karamelei reikės:

  • 300 g cukraus
  • 100 g vandens
  • 230 g grietinėlės
  • 80 g sviesto
  • 150 g mėgstamų riešutų

Biskvitui reikės:

  • 5 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 180 g cukraus
  • 160 g miltų
  • 40 g kakavos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 50 g aliejaus
  • 50 g verdančio vandens

Kremui reikės:

  • 150 g grietinėlės
  • 150 g karamelės
  • 500 g maskarponės
  • 50 g šokolado

Kaip gaminti

Kiaušinius išplakite iki standžių putų su druska ir cukrumi. Tada atsargiai įmaišykite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Tuomet įmaišykite aliejų ir viską užplikykite verdančiu vandeniu.

Tešlą dėkite į torto formą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių.

Kol biskvitas kepa, išvirkite karamelę. Cukrų su vandeniu virkite tol, kol pradės ruduoti cukrus. Tada sudėkite sviestą ir atsargiai supilkite grietinėlę. Pavirkite, kol išeis graži, klampi karamelė. 150 g karamelės palikite kremui, o į likusią įmaišykite riešutus.

Kai viskas atvės, pagaminkite kremą. Išplakite maskarponę su grietinėle. Padalinkite pusiau. Į vieną pusę įmaišykite karamelę, į kitą – atsargiai šokoladą.

Biskvitą padalinkite į tris dalis. Vieną dalį dėkite į dugną. Ant jos dėkite šokoladinį kremą ir riešutus. Ant viršaus klokite antrą biskvitą. Ant jo dėkite karamelinį kremą ir riešutus. Uždenkite trečiuoju biskvitu. Papuoškite. (Jei norisi drėkinti biskvitą, siūlau 100 g vandens sumaišyti su 100 g cukraus.)

Tortas skaniausias kitą dieną. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.