„Napoleono“ tortas su plombyro kremu toks puikus, kad greit gali nelikti

Dar nebuvo tokio žmogaus, kuriam šis tortas nepatiktų. Dauguma iš jūsų tikrai yra jį valgę, o ne viena ir kepusi. 

Tortas „Napoleonas“ su plombyro įdaru ir spanguolių uogiene.<br>„Skanaus maisto pasaulis“.
Tortas „Napoleonas“ su plombyro įdaru ir spanguolių uogiene.<br>„Skanaus maisto pasaulis“.
Tortas „Napoleonas“ su plombyro įdaru ir spanguolių uogiene.<br>„Skanaus maisto pasaulis“.
Tortas „Napoleonas“ su plombyro įdaru ir spanguolių uogiene.<br>„Skanaus maisto pasaulis“.
Tortas „Napoleonas“ su plombyro įdaru ir spanguolių uogiene.<br>„Skanaus maisto pasaulis“.
Tortas „Napoleonas“ su plombyro įdaru ir spanguolių uogiene.<br>„Skanaus maisto pasaulis“.
Tortas „Napoleonas“ su plombyro įdaru ir spanguolių uogiene.<br>„Skanaus maisto pasaulis“.
Tortas „Napoleonas“ su plombyro įdaru ir spanguolių uogiene.<br>„Skanaus maisto pasaulis“.
Daugiau nuotraukų (4)

„Skanaus maisto pasaulis“

May 7, 2022, 5:43 PM, atnaujinta May 2, 2023, 10:36 AM

Ir turiu prisipažinti – tai nebuvo mano favoritas, dėl kurio nualpčiau, kol neišbandžiau šio. 

Tortas gaunasi didelis, apie 2,3 kg, bet kadangi jis toks geras, žiūrėkite, kad tik užtektų.

„Napoleonas“ su plombyro įdaru ir spanguolių uogiene

Lakštams reikės:

  • 750 g miltų
  • 400 g sviesto
  • 180 g pieno 
  • 100 g grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 1/2 a. š. druskos

Plombyro kremui reikės:

  • 0,6 l pieno 
  • 300 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 80 g kukurūzų krakmolo 
  • 100 g sviesto
  • 400 ml grietinėlės

Kaip gaminti

Į dubenį supilame miltus, burokine tarka sutarkuojame šaldymo kameroje sušaldytą sviestą ir greitai padarome trupinius. Į trupinių masę beriame druską, pilame kambario temperatūros pieną, mušame kiaušinius ir dedame grietinę. Viską greitai suminkome (minkysis sunkokai, bet viskas puikiai sukibs) į vientisą tešlą, bet neperminkome. 

Tešlą supjaustome į 12-14 gabaliukų, dedame į lėkštę, uždengiame ir dedame į šaldiklį 1 val. ar ilgiau.

Verdame kremą. Kiaušinius, cukrų ir krakmolą supilame į dubenį ir išmaišome, kol masė tampa vientisa. Puode užverdame pieną. Verdantį pieną po truputį pilame į kiaušinių masę, nuolat maišydami. 

Gautą masę supilame į puodą kuriame virė pienas ir ant vidutinės ugnies kaitiname nuolat maišydami (kad neprisviltų) apie 8-10 min., kol pajuntame, kad masė pradeda tirštėti. Tada puodą nukeliame nuo ugnies, dedame sviestą gabaliukais ir dar pamaišome, kol ištirpsta sviestas. 

Supilame masę  į indą ir iškart uždengiame maistine plėvele,  kad nesusidarytų plėvelė. Dedame į šaldytuvą. 

Kitame inde iki standumo išplakame grietinėlę ir dedame į šaldytuvą. 

Kepame torto lakštus. Iš šaldiklio imame po vieną tešlos gabaliuką ir ant sviestinio popieriaus kočiojame kuo ploniau dydžiu pagal pasirinktą formą, subadome šakute, kad nesipūstų lakštai. Lakštai susitrauks kepant, tad darykite didesnius. 

Kepkite 200–210 laipsnių temperatūroje apie 3–4 min. Kepa greitai, stebėkite, kad nesudegtų. Aš kepu po 2 skardas iškart, taip sutaupau laiko ir viskas gaunasi gan greitai. Likučius tešlos kepu kartu. Po to susmulkinu,  būna trupiniai torto papuošimui.

Į atvėsusį kremą sudedame grietinėlę ir plaktuvu nedideliu greičiu viską gerai sumaišome.

Tortui surinkti nenaudoju formos, tiesiog dedu tešlos lakštus vieną ant kito ir tepu kremu. 2 sluoksnius pertepu spanguolių uogiene, bet galima ir be jos.

Sutepus tortą viską lengvai paspaudžiu ranka. Skaniausias 2-3 d.

Jei tau patiko šis receptas, pasidalink su draugais.

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.