Rikotos sūrio pyragas (22 cm forma)
Pagrindui reikės:
- 100 g sviesto (šalto)
- 165 g miltų
- 50 g cukraus
Sūrio kremui reikės:
- 500 g rikotos sūrio
- 180 g cukraus
- 5 kiaušinių
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo, išmaišyto su trupučiu šalto vandens
- 60 g citrinos sulčių
- 330 g kreminio sūrio (pvz: „Philadelphia“)
- 1 a. š. vanilės
Kaip gaminti
Pagrindui visus produktus dedame į virtuvinį kombainą ir išsukame iki drėgnų trupinių. Juos beriame į pyrago formą ir kepame apie 25min. 160 laipsnių temperatūroje(turi lengvai parduoti).
Kol kepa pagrindas, ruošiame sūrio kremą.
Į indą dedame rikotos ir kreminį sūrius, beriame cukrų, vanilę. Viską lengvai išmaišome plaktuvu.
Tada po vieną mušame kiaušinius ir gerai įmaišome į sūrių masę. Masė gausis skysta. Dabar pilame skystą krakmolą, gerai išmaišome.
Ant iškepto pagrindo (atsargiai, forma bus karšta, nenusideginkite) pilame kremą ir dedame į orkaitę.
Kepame 150 laipsnių temperatūroje apie 55–60min.
Pasibaigus kepimo laikui, neatidarome orkaitės durelių, paliekame 1 val. atvėsti.
Kepimo metu orkaitės durelių nedarinejame.
Kai pyragas atvėsta, dedame bent porai val. į šaldytuvą, vėliau puošiame.
Kaip matyti nuotraukoje, aš viršų puošiau maskarponės kremu ir uogomis.