Prie troškintos vištienos, be abejonės, labai tinka ryžiai, taip pat pupelės.
Taip paruoštą vištieną galima patiekti su įvairiomis virtomis ar kepintomis daržovėmis.
Tiesa, jei nemėgstate aštresnių Chalapos paprikų, galite jų paprasčiausiai nenaudoti.
Vištiena kokosų pieno padaže gvatemalietiškai
4 porcijoms reikės:
- 600 g vištienos krūtinėlės
- 400 ml kokosų pieno
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 mažos saldžiosios paprikos
- 2 Chalapos paprikų
- 3 česnako skiltelių
- 2/3 arb. š. ciberžolių miltelių
- ½ arb. š. raudonųjų paprikų miltelių
- 1/3 arb. š. kuminų miltelių
- 1/3 arb. š. kalendrų miltelių
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- druskos, juodųjų pipirų
- 1 saujelės smulkintų šviežių kalendrų
Kaip gaminti
Vištienos krūtinėles supjaustome nedideliais, pailgais gabalėliais, apibarstome druska, pipirais ir įtriname.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudedame vištienos gabalėlius, kepame apie 3–4 min, tada apverčiame visus gabalėlius ir kepame dar apie 3–4 min.
Taip kepant vištiena išlaikys sultingumą. Kai vištiena iškepa – išimame iš keptuvės ir laikome šiltai.
Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Pašaliname sėklytes iš Chalapos ir saldžiosios paprikų. Pirmąsias supjaustome labai smulkiai, o saldžiąją – nedidelėmis juostelėmis. Česnaką nulupame, susmulkiname.
Į keptuvę supilame likusį aliejų, įkaitiname ant silpnesnės vidutinės ugnies. Sudedame svogūną, papriką ir Chalapos paprikas. Kepame, kol svogūnas suminkštėja. Tada sudedame česnaką ir visus prieskonius. Išmaišome ir kepiname apie 2 min.
Po to sudedame vištienos gabalėlius, išmaišome, supilame kokoso pieną ir kaitiname apie 10 min. vis pamaišydami. Pabaigoje įdedame druskos pagal skonį.
Troškinį patiekite su ryžiais, tamsiomis pupelėmis ar kitu mėgstamu garnyru. Nepamirškite užbarstyti šviežių kalendrų, skanaus!