Kiaulienos kepsniai alaus ir medaus marinate: net pirštelius aplaižysite

Jei savaitgalį užsimanysite išsikepti kepsnių grilyje ar kepsninėje, išbandykite šį mūsų skaitytojos Andželikos marinatą. Net pirštelius aplaižysite!

Kiaulienos kepsniai alaus ir medaus marinate.<br> Skaitytojos nuotr.
Kiaulienos kepsniai alaus ir medaus marinate.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2022, 1:23 PM, atnaujinta May 11, 2023, 6:02 PM

Marinatas kepsniams su alumi

Reikės: 

  • 4 didelių kiaulienos sprandinės kepsnių
  • 1–2 skiltelių česnako 
  • 1 didesnio svogūno
  • 4–5 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. (su kaupu) neaštrių garstyčių 
  • 1 a. š. raudonelių (as dėjau Provanso žolelių, nes atskirai raudonėlio neturėjau) 
  • 1 a. š. maltų raudonųjų saldziųjų paprikų
  • 0,5–1 a. š. aštrių raudonųjų paprikų
  • 1 a. š. medaus 
  • druskos, pipirų
  • apie 60–70 ml alaus 

Kaip gaminti 

Česnaką su svogūnu susmulkinti, suberti prieskonius, dėti garstyčias, medų, pilti alų ir gerai išmaišyti. 

Paruoštą marinatą supilti ant kepsnių. 

Palikti marinuotis 5–6 val., geriausia per naktį. 

Kepti grilyje ar kepsninėje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.