Marinatas kepsniams su alumi
Reikės:
- 4 didelių kiaulienos sprandinės kepsnių
- 1–2 skiltelių česnako
- 1 didesnio svogūno
- 4–5 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. (su kaupu) neaštrių garstyčių
- 1 a. š. raudonelių (as dėjau Provanso žolelių, nes atskirai raudonėlio neturėjau)
- 1 a. š. maltų raudonųjų saldziųjų paprikų
- 0,5–1 a. š. aštrių raudonųjų paprikų
- 1 a. š. medaus
- druskos, pipirų
- apie 60–70 ml alaus
Kaip gaminti
Česnaką su svogūnu susmulkinti, suberti prieskonius, dėti garstyčias, medų, pilti alų ir gerai išmaišyti.
Paruoštą marinatą supilti ant kepsnių.
Palikti marinuotis 5–6 val., geriausia per naktį.
Kepti grilyje ar kepsninėje.
Šis receptas dalyvauja skaitytojų receptų konkurse. Kviečiame dalintis grilio patiekalų receptais ir laimėti prizus – net šeši konkurso dalyviai gaus po pakuotę nealkoholinio „Utenos“ alaus.
Ne tik dalyvaukite, bet ir balsuokite už patikusius receptus!
Receptus siųskite iki birželio 3 d.
Laimėtojus paskelbsime birželio 6 d.