Kiaulienos kepsniai alaus ir medaus marinate: net pirštelius aplaižysite

Jei savaitgalį užsimanysite išsikepti kepsnių grilyje ar kepsninėje, išbandykite šį mūsų skaitytojos Andželikos marinatą. Net pirštelius aplaižysite!

Kiaulienos kepsniai alaus ir medaus marinate.<br> Skaitytojos nuotr.
Kiaulienos kepsniai alaus ir medaus marinate.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2022, 1:23 PM

Marinatas kepsniams su alumi

Reikės: 

  • 4 didelių kiaulienos sprandinės kepsnių
  • 1–2 skiltelių česnako 
  • 1 didesnio svogūno
  • 4–5 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. (su kaupu) neaštrių garstyčių 
  • 1 a. š. raudonelių (as dėjau Provanso žolelių, nes atskirai raudonėlio neturėjau) 
  • 1 a. š. maltų raudonųjų saldziųjų paprikų
  • 0,5–1 a. š. aštrių raudonųjų paprikų
  • 1 a. š. medaus 
  • druskos, pipirų
  • apie 60–70 ml alaus 

Kaip gaminti 

Česnaką su svogūnu susmulkinti, suberti prieskonius, dėti garstyčias, medų, pilti alų ir gerai išmaišyti. 

Paruoštą marinatą supilti ant kepsnių. 

Palikti marinuotis 5–6 val., geriausia per naktį. 

Kepti grilyje ar kepsninėje.

Šis receptas dalyvauja skaitytojų receptų konkurse. Kviečiame dalintis grilio patiekalų receptais ir laimėti prizus – net šeši konkurso dalyviai gaus po pakuotę nealkoholinio „Utenos“ alaus.

Ne tik dalyvaukite, bet ir balsuokite už patikusius receptus!

Receptus siųskite iki birželio 3 d.

Laimėtojus paskelbsime birželio 6 d.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.