Laura jau 11 metų kuria savo tinklaraštį bulviukose.lt. Jame apstu neįtikėtinų patiekalų. Netgi balandėlių tortas su kalakutiena ar sumuštinis su kiaulės širdimi ir smegenimis.
L.Galkinaitė kas vakarą namuose ruošia vakarienę ir tikina, kad kas kartą ji būna vis kitokia. Tai didžiulis džiaugsmas jos vyrui Sauliui.
„Gaminu skirtingus patiekalus. Man neįdomu kartotis. O vyras labai laukia mano staigmenų. Tikriausiai daugelis jam pavydi skanių vakarienių, bent mano tėtis tai tikrai“, – kalbėjo Laura.
Daugiau apie Laurą skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais kaunietė pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – kopūsto tortas su lašiša ir ikrais. Jis tikrai papuoš bet kokių vaišių stalą, tad išbandykite!
Kopūsto tortas su lašiša ir ikrais
Reikės:
- 0,5 vidutinio kopūsto (tarkuoto apie 800 g)
- 3 kiaušinių
- 4 šaukštų miltų
- druskos, šviežiai maltų pipirų
- 4 šaukštų sezamų sėklų
- aliejaus kepti
Padažui reikės:
- 1 avokado
- 250 g graikiško jogurto
- 1 šaukšto citrinų sulčių
- 1 česnako skiltelės
- druskos, šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
- sūdytos lašišos
- ikrų
- pamarinuoto pjaustyto mėlynojo svogūno
- petražolių, krapų, daigų ar kitų pavasarinių žalumynų
Kaip gaminti
Kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais. Jei turite mandolinos tipo tarką arba kombainą su pjaustykle, sutarkuokite nustatę ploniausio tarkavimo padėtį.
Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais, supilkite kopūstus, paspaudydami gerai išmaišykite. Sudėkite miltus, vėl gerai išmaišykite.
Kopūsto masę sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, suplokite, išlyginkite. Ant viršaus paskleiskite sezamų sėklas. Paspauskite jas šaukštu, kad geriau priliptų. Kaitrą sumažinkite iki vidutinės ir kepkite kopūsto blyną uždengę keptuvę dangčiu 10 minučių.
Tuomet apverskite ir uždengę kepkite dar 10 minučių.
Kad blyną būtų patogiau apversti, naudokite keptuvę kuo žemesniais kraštais ir apversti naudokite keptuvės skersmens lėkštę.
Kai blyną reikės versti, nuimkite nuo keptuvės dangtį, uždėkite lėkštę ir staigiu judesiu, prilaikydami už lėkštės dugno, apverskite keptuvę aukštyn dugnu. Blynas liks lėkštėje, jį gražiai įleisite į keptuvę ir galėsite toliau kepti. Kai blynas iškeps, reikės jį vėl apversti, kad sezamų sėklos būtų viršuje. Panaudokite tokią pat apvertimo techniką.
Padažui skirtus produktus sutrinkite smulkintuvu. Plonai supjaustykite svogūną, pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, citrinų sultimis, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, viską sumaišykite ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.
Blyną atvėsinkite, aptepkite padažu ir papuoškite lašiša, ikrais, svogūnais, krapais, petražolėmis.