Su svogūnais ir mineraliniu vandeniu marinuoti šašlykai: receptas, kuris dar niekad nenuvylė

Mūsų skaitytojas Dainius dalijasi ne kartą išbandytu šašlykų receptu. Pasak vyro, šis receptas dar nė karto nenuvylė – šašlykai būna minkšti ir sultingi, prie jų itin dera svogūnai ir prieskoninės žolelės.

 Šašlykai.
 Šašlykai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-27 14:34, atnaujinta 2023-05-22 10:09

Išsikepkite ir jūs. Dalijamės Dainiaus receptu.

Su svogūnais ir mineraliniu vandeniu marinuoti šašlykai

Reikės:

  • 2 kg kiaulienos sprandinės,
  • 1 kg svogūnų galvų,
  • 1 litro gazuoto mineralinio vandens,
  • druskos, 
  • pipirų,
  • kalendrų arba petražolių.

Kaip gaminti 

Supjaustykite mėsą gabaliukais, svogūnus – pusžiedžiais. Pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite mineraliniu vandeniu. Palikite pasimarinuoti apie 2 val.

Ant iešmų sumaukite mėsą ir iškepkite ant žarijų. 

Svogūnus sudėkite į puodą, kurio nebus gaila dėti ant žarijų, ant jų sudėkite iškeptą mėsą. 

Uždenkite ir dar kiek patroškinkite ant ugnies, kol svogūnai šiek tiek suminkštės. 

Gausiai apibarstykite petražolėmis ar kalendromis ir patiekite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.