„Grilyje kepta lašiša – tobulas patiekalas visiems, kurie nenori daug laiko praleisti virtuvėje. Supjaustei, pagardinai, iškepei – ir viskas!
Visą darbą už jus atliks grilis ir gyva ugnis“, – rašo ji.
Paprasta, greita ir gardu.
Dalijamės Monikos receptu.
Ant grotelių kepta lašiša
3–4 porcijoms reikės:
- 0,5 kg lašišos filė
- druskos
- pipirų
- citrinos (patiekti)
- garnyrui – grilyje keptų daržovių: smidrų, cukinijų, baklažanų, paprikų, svogūnų, pievagrybių.
Kaip gaminti
Pirmiausia paruoškite ir iškepkite daržoves, nes jos kepa ilgiau nei lašiša. Supjaustykite daržoves stambiais gabalais, apšlakstykite aliejumi, prieskoniniais ir iškepkite grilyje.
Lašišos filė su oda supjaustykite, apibarstykite druska ir pipirais.
Dėkite kepti į vidutiniškai karštą kepsninę ar grilį oda žemyn ir kepkite 3–4 minutes. Apverskite ir dar šiek tiek pakepkite.
Viduje lašiša turi likti šiek tiek rausva, bet neišsausėjusi.
„Skanaus!“ – palinkėjo Monika.