Grilyje kepta lašiša – tobuli pietūs tiems, kurie nenori ilgai trepsėti virtuvėje

Jei norite šeimai paruošti šventinius pietus, bet ilgai nesugaišti, pasinaudokite šia idėja, kurią siūlo portalo lrytas.lt skaitytoja Monika. 

 Ant grotelių kepta lašiša.
 Ant grotelių kepta lašiša.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2022, 3:00 PM, atnaujinta May 22, 2023, 10:08 AM

„Grilyje kepta lašiša – tobulas patiekalas visiems, kurie nenori daug laiko praleisti virtuvėje. Supjaustei, pagardinai, iškepei – ir viskas!

Visą darbą už jus atliks grilis ir gyva ugnis“, – rašo ji.

Paprasta, greita ir gardu. 

Dalijamės Monikos receptu.

Ant grotelių kepta lašiša

3–4 porcijoms reikės:

  • 0,5 kg lašišos filė
  • druskos 
  • pipirų 
  • citrinos (patiekti)
  • garnyrui – grilyje keptų daržovių: smidrų, cukinijų, baklažanų, paprikų, svogūnų, pievagrybių.

Kaip gaminti 

Pirmiausia paruoškite ir iškepkite daržoves, nes jos kepa ilgiau nei lašiša. Supjaustykite daržoves stambiais gabalais, apšlakstykite aliejumi, prieskoniniais ir iškepkite grilyje.

Lašišos filė su oda supjaustykite, apibarstykite druska ir pipirais.

Dėkite kepti į vidutiniškai karštą kepsninę ar grilį oda žemyn ir kepkite 3–4 minutes. Apverskite ir dar šiek tiek pakepkite. 

Viduje lašiša turi likti šiek tiek rausva, bet neišsausėjusi.

„Skanaus!“ – palinkėjo Monika.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.