Cinamoninės bandelės namus iškvėpins jaukiausiais kvapais

Tinklaraštis „Plantastic Blondie“ pasidalijo veganiškų cinamoninių bandelių receptu. 

 Cinamoninės bandelės.<br> „Plantastic Blondie“.
 Cinamoninės bandelės.<br> „Plantastic Blondie“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2022, 9:20 AM, atnaujinta May 29, 2023, 10:32 AM

Bandelėms reikės:

  • 2 puodelių kvietinių miltų (aukščiausios klasės)
  • 1 puodelio pilno grūdo speltų miltų
  • 2 1/2 a. š. sausų mielių
  • 1/4 puodelio + 1 v. š. nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 puodelio + 1 v. š. sojų pieno
  • 50 g ištirpinto veganiško sviesto
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto

Įdarui:

  • 30 g ištirpinto veganiško sviesto
  • 1/4 puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 v. š. cinamono

Glaistui:

  • 1 puodelio + 1 v. š. miltelinio cukraus 
  • 1/8 puodelio sojų pieno
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto

Kaip gaminti

Mieles išmaišome su 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir leidžiame mielėms aktyvuotis. Pieną su mielėmis pilame į miltų ir cukraus mišinį ir maišome mentele. Pilame tirpintą sviestą (50 gramų) bei vanilę ir baigiame minkyti rankomis. Suformuojame rutulį, dedame į dubenį, uždengiame drėgnu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir valandai paliekame šiltai, kol tešla iškils dvigubai.

Sumaišome likusį 1/4 puodelio cukraus su 1 v. š. cinamono. Tešlai pakilus perkeliame ant sviestinio popieriaus ir iškočiojame į stačiakampį, kurio storis apie 1 cm. Pilame 30 gramų ištirpinto veganiško sviesto ir tolygiai paskirstome paliekant apie pusę centimetro nuo kraštų. Beriame cukraus ir cinamono mišinį. Pradedame sukti nuo ilgesnės stačiakampio kraštinės tvirtai spausdami, kad neliktų daug oro. Aštriu peiliu supjaustome tešlą lygiomis apie 2 cm storio dalimis.

Perkeliame ant pasirinktos kepimo skardos ir paliekame, kol pakils.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (programa su vėjeliu iš viršaus ir apačios). Bandeles aptepame sojų pienu ir kepame 20-25 minutes, kol lengvai paruduoja. Ištraukiame ir leidžiame pravėsti, kol paruošime glaistą.

Į dubenėlį dedame miltelinį cukrų, pilame sojų pieną ir vanilę. Rankiniu plaktuvu išplakame iki vientisos, blizgios tekstūros glaisto. Pilame ant iškeptų cinamoninių bandelių ir dar pabarstome milteliniu cukrumi.
 
Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Plantastic Blondie“.

„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.