Kitaip paruoštas aštuonkojis nustebins net didžiausius gurmanus

Grilyje keptas aštuonkojis – gurmaniškas patiekalas. Bet pabandykite jį paruošti pagal Irenos receptą, kurį ji atsiuntė skaitytojų receptų konkursui. 

 Violetinis aštuonkojis.
 Violetinis aštuonkojis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-01 08:25, atnaujinta 2023-05-29 10:35

Ir vaizdas, ir skonis nustebins net didžiausius gurmanus. Tad išbandykite!

Aštuonkojis kitaip, arba violetinis aštuonkojis

Aštuonkojo svoris – apie 1,5 kg 

Virtas maždaug 40 min. marinate iš lauro lapų, svogūno, pipirų žirnelių, žuvų prieskonių, liofilizuotų česnakų – marinatas, pasak Irenos, buvo labai aromatingas.

Po to popieriniu rankšluoščiu buvo nuima oda. 

Vėliau buvo per naktį mirkytas raudonųjų kopūstų sultyse. 

Grilintas ant sviesto su česnaku.

Kartu pagrilintas česnakas ir pomidorai.

Bulvės supjaustytos, skanintos „Gyros“ prieskoniais, česnakų milteliais, alyvuogių aliejumi ir keptos apie apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.