Turkų šefas pataria: baklava pavyks tobulai, jei laikysitės šių taisyklių

Turkai juokauja, kad pagaminti patį populiariausią turkišką desertą baklava yra kur kas sunkiau nei sudėti lėktuvo variklį. Turkų šefas Recepas Tekiras Timucinas atskleidė, kad gaminant šį patiekalą reikia laikytis tam tikrų taisyklių. 

 Turkų šefas atskleidė, kaip gaminama tikra baklava.<br> Autorės nuotr.
 Turkų šefas atskleidė, kaip gaminama tikra baklava.<br> Autorės nuotr.
 Turkų šefas atskleidė, kaip gaminama tikra baklava.<br> Autorės nuotr.
 Turkų šefas atskleidė, kaip gaminama tikra baklava.<br> Autorės nuotr.
 Turkų šefas atskleidė, kaip gaminama tikra baklava.<br> Autorės nuotr.
 Turkų šefas atskleidė, kaip gaminama tikra baklava.<br> Autorės nuotr.
 Turkų šefas atskleidė, kaip gaminama tikra baklava.<br> Autorės nuotr.
 Turkų šefas atskleidė, kaip gaminama tikra baklava.<br> Autorės nuotr.
 Turkų šefas atskleidė, kaip gaminama tikra baklava.<br> Autorės nuotr.
 Turkų šefas atskleidė, kaip gaminama tikra baklava.<br> Autorės nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-06-03 10:10

„Gamindamas baklavą turi būti tikslus, kaip matematikoje. Kiekviena smulkmena gali viską pakeisti“, – sako viešbučio „Rixos Premium Tekirova“ virtuvės šefas.

Baklavos tešlai reikės:

1 kilogramo miltų,

3 kiaušinių,

šlakelio pieno,

500 gramų tirpinto sviesto,

šiek tiek druskos,

500 gramų tirpinto sviesto tešlos sluoksniams perlieti.

Sirupui reikės: 

1 litro vandens,

2 kilogramų cukraus,

citrinos sulčių ir druskos. 

Kaip gaminti

Iš nurodytų produktų suminkykite tešlą.

Verta įsidėmėti, kad bet kokioje vietoje gaminti baklavos negalima. Patalpa turi būti saulėta ir prisotinta deguonies. Patalpos temperatūra turi būti ne žemesnė kaip 18 laipsnių. Bet ir ne aukštesnė, nes tuomet tešla ne stingsta, bet skystėja ir pradeda lipti, todėl ją sunku iškočioti taip, kad ji liktų permatoma.

Kočioti tešlą geriausia ant marmurinio paviršiaus, kuris išlaiko tešlą tinkamos temperatūros.

Iškočiokite 11 lakštų ir išpjaukite tokio dydžio, kad tilptų formoje, kurioje kepsite baklavą.

Iš likusios tešlos, kuri liko nuo išpjauto pagrindo, gaminkite deserto pagrindą. Klokite juos į kepimo formą ir po kiekvieno dešimties sluoksnių apliekite tirpintu sviestu. Jokiu būdu ne aliejumi.

Suformavus pagrindą iš tiek sluoksnių, kiek išeis, jį gausiai apibarstykite pistacijomis ir ant viršaus suklokite vienuolika sluoksnių tešlos, kuriuos išpjovėte pirmiausia. 

Baklava malkomis kūrenamoje krosnyje kepama apie 45 minutes. Per tą laiką galima pasigaminti ir užvirinti sirupo užpilą. Prieš užpilant desertą sirupu reikia jam leisti apie 15 minučių atvėsti. Jokiu būdu nepilti karšto sirupo.

Virtuvės šefas išduoda, kad baklavą reikia valgyti ypatingai – apvertus gabalėlį aukštyn kojomis. Tuomet gomuryje pasijus visas subėgęs sirupas ir atsiskleis pats gardžiausias deserto skonis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.