Azijietiško stiliaus mėsainis su grybais pagal Vytenio receptą

Portalo lrytas.lt skaitytojas Vytenis pasidalijo azijietiško stiliaus mėsainio su „Portobello“ grybais receptu. Išbandykite ir jūs! 

 Azijietiško stiliaus mėsainis su grybais.
 Azijietiško stiliaus mėsainis su grybais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 8:32 AM, atnaujinta Jun 2, 2022, 8:33 AM

Azijietiško stiliaus aštrus mėsainis su „Portobello“ grybais

Reikės:

  • marinuotų „Portobello“ grybų
  • azijietiško gvakamolės padažo
  • agurkų juostelių
  • traškių azijietiškų morkų salotų
  • bandelių

Kaip gaminti

Pasiruoškite „portobello“ grybus. Skanų marinatą paruošite iš umami skonio miso pastos, sumaišytos su „Sriracha“ padažu ir sezamų aliejumi.

Pasigaminkite agurkų juostelių salotas: mažus agurkėlius mandolina arba daržovių skutimo mašinėle supjaustykite plonomis juostelėmis. Arba tiesiog supjaustykite juos plonais diskais. Pagardinkite padažu.

Pasigaminkite salotas iš tarkuotų morkų.

Pasigaminkite imbierų, sezamų ir avokado užtepėlę, kitaip – „Azijos gvakamolę“. Sutrinkite didelį avokadą su šviežiu imbieru, sezamų aliejumi ir šlakeliu ryžių acto.

Iškepkite grybus. Aš visada pradedu nuo kepurėlės, tuomet jie mažiau džiūna. Kepkite ant grotelių 4–5 minutes ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus, apverskite ir kepkite dar porą minučių. Prieš apversdami nupilkite sultis, susidariusias kepurėlėse, į indelį ir šlakstykite jomis kepamus grybus. Nėra privaloma, bet tai padeda išsaugoti jų sultingumą.

Paskrudinkite bandeles. Tai būtina, nes apsaugo jas nuo permirkimo.

Surinkite mėsainius: skrudintas bandeles gausiai ištepkite avokadų užtepėle. Dėl to bandelės nesumirks.

Tuomet dėkite keptą „portobello“ grybą kepurėlės paviršium į apačią, kad būtų išsaugotos  kvapiosios sultys. Ant jo dėkite kitus mėsainio priedus – agurkus, morkų salotas. Bandelę, kuri bus viršutinė, aptepkite avokadų užtepu ir užvoškite ant mėsainio. Jei norite mažiau angliavandenių, galite patiekti atvirus „Portobello“ mėsainius – jie valgomi peiliu ir šakute. 

Puikiai tinka kiti priedai – šlakelis „Srirachos“ padažo ir šiek tiek marinuoto imbiero. 

Skanaus!

Šis receptas dalyvauja skaitytojų receptų konkurse. Kviečiame dalintis grilio patiekalų receptais ir laimėti prizus – net šeši konkurso dalyviai gaus po pakuotę nealkoholinio „Utenos“ alaus.

Ne tik dalyvaukite, bet ir balsuokite už patikusius receptus!

Receptus siųskite iki birželio 3 d.

Laimėtojus paskelbsime birželio 6 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.