Špinatais ir feta įdaryta kalakuto krūtinėlė pagal K. Krivicko receptą – nesigailėsite išbandę

Daugiau nei 100 tūkstančių – tiek narių dabar turi populiariausia grilio ir barbekiu kepėjų grupė feisbuke „Lithuania Grilling and Smoking“. Tai viena didžiausių tokio pobūdžio grupių ne tik Europoje, bet ir pasaulyje.

 Špinatais ir feta įdaryta kalakuto krūtinėlė.<br> K.Krivicko nuotr.
 Špinatais ir feta įdaryta kalakuto krūtinėlė.<br> K.Krivicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-02 11:45, atnaujinta 2023-05-29 10:41

Vienas jos administratorių, daug prisidėjęs prie augančio susidomėjimo kepimo ant žarijų kultūra ir išmokęs lietuvius kepsninėje gaminti viską – nuo bulvių, grybų ar sūrių iki troškinių, karkų ar jaučio uodegų – grilio meistras Kristupas Krivickas (43 m.), kepėjų vadinamas tiesiog KK.

„Manau, kad tuo, kokius sudėtingus ir įmantrius patiekalus kepsninėje šiuo metu ruošia lietuviai, jie yra gerokai pranokę kitus ne tik Europoje, bet ir pasaulyje, pradėjusius tai daryti daug anksčiau. Barbekiu virtuvėje mes esame dar palyginti labai jauni ir neturime gilių šaknų, bet tai mums padeda neįsisukti į nuobodžių, pasikartojančių patiekalų rutiną“, – įsitikinęs Kristupas, daugeliui tapęs grilio guru.

Tarp sekėjų išgarsėjęs dėl receptų ir patarimų, kuriais dalijosi socialinėse grupėse, vėliau Kristupas išleido net tris receptų knygas, viena jų išversta ir į anglų kalbą. O visai neseniai barbekiu kultūros gerbėjams jis pasiūlė mobiliąją programėlę, kurioje daug receptų ir naudingų patarimų visiems kepsnių ant žarijų gerbėjams.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais Kristupas pasidalijo špinatais ir feta įdarytos kalakuto krūtinėlės receptu. Išbandykite!

Špinatais ir feta įdaryta kalakuto krūtinėlė

Reikės:

  • 800 g kalakuto krūtinėlės
  • 100 g trupintos fetos
  • 50 g špinatų
  • 400 g kiaulienos šoninės juostelių
  • 0,5 a. š. raudonėlių
  • 0,5 a. š. čiobrelių
  • 0,5 a. š. rausvųjų pipirų
  • 0,5 a. š. kuminų
  • 0,5 a. š. juodųjų pipirų
  • druskos

Krūtinėlę šone įpjauname – padarome išklotinę, įtriname prieskoniais. Paklojame šoninės juostelių kilimą (jos turi truputį dengti viena kitą), paguldome išskleistą krūtinėlę, ant vienos pusės dedame fetą ir špinatus. Kitą pusę užlenkiame ant viršaus ir atsargiai šoninės juostelėmis sutvirtiname, įvyniojame.

Rūkome 130–150 laipsnių temperatūroje apie 2 valandas, kol vidinė krūtinėlės temperatūra pasieks 74 laipsnius. Likus 10–15 minučių iki kepimo pabaigos aptepame barbekiu padažu.

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.