„Tai mėgstamiausios mūsų šeimos spurgos“, – patikino Karina.
Išbandykite ir jūs!
Varškės spurgos
Reikės:
- 500 g varškės
- 3 kiaušinių
- 8 šaukštų miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 3–4 šaukštų cukraus
- aliejaus kepti
- miltelinio cukraus apibarstyti
Kaip gaminti
Varškę, cukrų ir kiaušinius sutrinkite iki vientisos masės. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišykite.
Tešla bus sunkiai maišoma.
Įkaitinkite aliejų, tik ne itin stipriai, antraip spurgų paviršius degs, o vidus nespės iškepti.
Drėgnomis rankomis imkite po nedidelį kiekį tešlos ir formuokite rutuliukus. Dėkite spurgytes į aliejų.
Nepamirškite, kad spurgos kepdamos smarkiai padidės.
Kepkite, kol gražiai apskrus.