Rabarbarų pyragas (20x15 cm kepimo forma)
Įdarui reikės:
- 350 g supjaustytų rabarbarų
- 50 g cukraus
- 1 v. š. miltų
Tešlai reikės:
- 6 v. š. grietinės (naudojau 22 proc.)
- 100 g cukraus
- 140 g miltų
- 50 g maltų migdolų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 kiaušinis + 1 trynys
- 75 g ištirpinto sviesto
Trupiniams:
- 50 g rudojo + 40 g baltojo cukraus
- 100 g miltų
- 50 g sviesto
- vanilės
- trupučio druskos
Kaip gaminti
Įdarui supjaustome rabarbarus, užpilame cukrumi, paliekame 10–15 min. Atsiradusias sultis nupilame, dedame miltus ir išmaišome.
Tešlai grietinę, cukrų, kiaušinius ir sviestą supilame į indą ir gerai išmaišome. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, migdolų miltus. Pilame į grietinės masę ir viską gerai išmaišome.
Trupiniams ištirpiname sviestą, pilame abiejų rūšių cukrų, vanilę, druską ir miltus. Gausis drėgni trupiniai.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba patepame riebalais. Pilame tešlą, beriame rabarbarų sluoksnį, o ant viršaus – trupinius.
Kepame 175 l temperatūroje apie 45–50 min.
Pyragas gaunasi labai minkštas, tai jei norite valgyti karštą, kabinkite šaukštu, dėkite į lėkštę, ant viršaus – šaltų ledų.
Norėsite valgyti gabaliukais – teks leisti pyragui pastovėti.
Skanaus!