Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“: receptas, kuriuo verta dalintis

Man labai patinka išbandyti naujus receptus. O kai pamačiau šį „Tinginių Napoleoną“, žinojau, kad gaminsiu Tėvo dienai.

 Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Jun 7, 2022, 5:06 PM, atnaujinta Jun 4, 2023, 5:36 PM

Aš ruošiau braškių ir rabarbarų džemą, bet jeigu turite namuose rūgštesnės uogienės, tokios, kaip juodųjų serbentų ar panašios, galite džemo ir nevirti. Man norėjosi čia rabarbarų gaivumo. 

Desertas tikrai vykęs ir skanus. Tiesa, jam reikia nemažai laiko praleisti šaldytuve, kad sausainiai spėtų sugerti kremą ir taptų minkšti, o desertas lengvai atpjaunamas. 

Skanių atradimų jūsų virtuvėse.

Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“ 

Porcijos 10. Užtruksite apie 30 min.

Ingredientai

  • 300 g sluoksniuotos tešlos sausainių „Ausytės“

Plikytam kremui:

  • 3 kiaušiniai;
  • 1 v. š. cukraus (man norėjosi šiek tiek daugiau);
  • 4 v. š. miltų;
  • žiupsnis druskos;
  • 750 ml pieno;
  • 100 g sviesto;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus.

Džemui:

  • 200 g braškių;
  • 200 g rabarbarų;
  • 2–3 v. š. cukraus;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • 1 v. š. krakmolo.

Kaip gaminti

Prikaistuvį kaičiame ant silpnos kaitros. Mušame kiaušinius, beriame cukrų, miltus, druską, vanilinį cukrų ir šluotele gražiai išplakame, kad neliktų miltų gumuliukų.

Supilame pieną ir nuolat maišant verdame kremą, kol šis sutirštės. Nukeliame nuo kaitros ir įmaišome sviestą. Jeigu norisi, kremą galima pertrinti per sietelį, kad tikrai neliktų jokių gumuliukų. Leidžiame atvėsti.

Verdame džemą. Rabarbarų kotus supjaustome gabalėliais, braškes taip pat šiek tiek pasmulkiname. 

Sudedame į prikaistuvį, užpilame cukrumi ir verdame apie 10 min., kol braškės su rabarbaru suminkštės. Suberiame krakmolą. Gerai išmaišome ir pakaitiname, kol džemas sutirštės. Įspaudžiame citrinos sulčių. Džemą atvėsiname. 

Surenkame desertą. Kelis sausainius (3–5) susmulkiname iki trupinių. Formą ištepame aliejumi. Pabarstome sausainių trupiniais. Tepame kremo sluoksnį, dėliojame sausainius, tepame džemu, tepame kremu, dėliojame sausainių sluoksnį, tepame, džemu, po to kremu, o ant viršaus sausainių sluoksnis. 

Štai ir viskas. Desertas pagamintas. Belieka jį komandiruoti į šaldytuvą mažiausiai 6 val. Bet man visgi skaniausias po paros, praleistos šaldytuve. 

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.