Purus ir minkštas rabarbarų pyragas: kai norisi ko nors paprasto ir gardaus

Purus ir paprastas rabarbarų pyragas, kurį paruošti – vieni niekai. Kol daržuose dar želia rabarbarai, išsikepkite ir pavaišinkite kitus.

 Rabarbarų pyragas.<br> 123rf nuotr.
 Rabarbarų pyragas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2022, 3:09 PM, atnaujinta Jun 12, 2023, 9:09 AM

Rabarbarų pyragas

Reikės: 

  • 4 kiaušinių, 
  • 200 g cukraus, 
  • 100 ml aliejaus, 
  • 250 g miltų, 
  • 1 a. š. kepimo miltelių, 
  • vanilinio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 4–5 rabarbarų,
  • sviesto kepimo formai ištepti. 

Kaip gaminti 

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Kiaušinius išplakite su cukrumi (pasilikite porą šaukštų rabarbarams), supilkite aliejų ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir įmaišykite į kiaušinių, cukraus ir aliejaus masę. Berkite žiupsnį druskos, išmaišykite. 

Rabarbarus supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite 2 v. š. cukraus. 

Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite dalį tešlos, apibarstykite rabarbarais, užpilkite likusia tešla. 

Kepkite apie 50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Ragaukite šiltą su ledais arba atvėsusį. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.