Šviežių kopūstų blyneliai: paprasta, gardu, greita ir pigu

2022 m. birželio 14 d. 17:01
Lrytas.lt
Receptas
Blynelius iš šviežių kopūstų įvertins ne tik vegetarai ar tie, kurie skaičiuoja kalorijas – jie tikrai gardūs, tad paruošę jų vakarienei liks laimingi ir mėsėdžiai.
Daugiau nuotraukų (1)
O jeigu vis tik trūksta mėsos, į blynelių tešlą įmaišykite smulkinto rūkyto ar virto kumpio.  
Kopūstų blyneliai puikūs ir tuo, kad jie paruošiami greitai ir lengvai, o valgytojai po vakarienės jaučiasi neapsunkę. Mat kopūstų blyneliai sugeria kur kas mažiau riebalų nei, pavyzdžiui, cukinijų. 
Tad išbandykite!
Šviežių kopūstų blyneliai
Reikės:
  • apie 0,5 kg kopūsto
  • 1 kiaušinio
  • 4 v. š. miltų
  • 1 svogūno
  • druskos
  • juodųjų pipirų 
  • kapotų pertražolių 
  • aliejaus kepti
Kaip gaminti 
Kopūstą sutarkuokite burokine tarka, svogūną smulkiai sukapokite. 
Dėkite kiaušinį, miltus, druską ir pipirus, prieskonines žoleles, viską išmaišykite. 
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite po šaukštą masės, išlyginkite. Blynelius kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai apskrus. 
Patiekite su šviežiomis salotomis ir jogurtiniu padažu, kuriam sumaišykite graikinį jogurtą, išspaustą česnako skiltelę, šlakelį citrinos sulčių ir žiupsnelį druskos.
blyneliaikopūstai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.