O jeigu vis tik trūksta mėsos, į blynelių tešlą įmaišykite smulkinto rūkyto ar virto kumpio.
Kopūstų blyneliai puikūs ir tuo, kad jie paruošiami greitai ir lengvai, o valgytojai po vakarienės jaučiasi neapsunkę. Mat kopūstų blyneliai sugeria kur kas mažiau riebalų nei, pavyzdžiui, cukinijų.
Tad išbandykite!
Šviežių kopūstų blyneliai
Reikės:
- apie 0,5 kg kopūsto
- 1 kiaušinio
- 4 v. š. miltų
- 1 svogūno
- druskos
- juodųjų pipirų
- kapotų pertražolių
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Kopūstą sutarkuokite burokine tarka, svogūną smulkiai sukapokite.
Dėkite kiaušinį, miltus, druską ir pipirus, prieskonines žoleles, viską išmaišykite.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite po šaukštą masės, išlyginkite. Blynelius kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai apskrus.
Patiekite su šviežiomis salotomis ir jogurtiniu padažu, kuriam sumaišykite graikinį jogurtą, išspaustą česnako skiltelę, šlakelį citrinos sulčių ir žiupsnelį druskos.