Šviežių kopūstų blyneliai: paprasta, gardu, greita ir pigu

Blynelius iš šviežių kopūstų įvertins ne tik vegetarai ar tie, kurie skaičiuoja kalorijas – jie tikrai gardūs, tad paruošę jų vakarienei liks laimingi ir mėsėdžiai.

 Šviežių kopūstų blyneliai.<br> 123rf nuotr.
 Šviežių kopūstų blyneliai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2022, 5:01 PM

O jeigu vis tik trūksta mėsos, į blynelių tešlą įmaišykite smulkinto rūkyto ar virto kumpio.  

Kopūstų blyneliai puikūs ir tuo, kad jie paruošiami greitai ir lengvai, o valgytojai po vakarienės jaučiasi neapsunkę. Mat kopūstų blyneliai sugeria kur kas mažiau riebalų nei, pavyzdžiui, cukinijų. 

Tad išbandykite!

Šviežių kopūstų blyneliai

Reikės:

  • apie 0,5 kg kopūsto
  • 1 kiaušinio
  • 4 v. š. miltų
  • 1 svogūno
  • druskos
  • juodųjų pipirų 
  • kapotų pertražolių 
  • aliejaus kepti

Kaip gaminti 

Kopūstą sutarkuokite burokine tarka, svogūną smulkiai sukapokite. 

Dėkite kiaušinį, miltus, druską ir pipirus, prieskonines žoleles, viską išmaišykite. 

Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite po šaukštą masės, išlyginkite. Blynelius kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai apskrus. 

Patiekite su šviežiomis salotomis ir jogurtiniu padažu, kuriam sumaišykite graikinį jogurtą, išspaustą česnako skiltelę, šlakelį citrinos sulčių ir žiupsnelį druskos.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.