Šiam patiekalui galite naudoti mėgstamos formos (geriausia trumpesnius) makaronus. Aš naudojau makaronus be glitimo (jie šiek tiek kietesni negu įprasti makaronai), bet tai visiškai jūsų skonio reikalas, kokius makaronus naudoti.
Lašišą taip pat galite paruošti pagal savo skonį, vieni mėgsta keptą orkaitėje, kiti keptuvėje, tai priklauso nuo to kaip mėgstate.
Tiesa, vietoje keptos lašišos galite rinktis karštai ar šaltai rūkytą lašišą – ir su ja bus super skanu ir, beje, tuomet užteks mažesnio kiekio lašišos.
Makaronai su kepta lašiša ir citrininiu padažu
5 porcijoms reikės:
- 400–450 g lašišos filė (naudojau su odele)
- 340 g mėgstamų makaronų
- 1 žalios (arba raudonos/geltonos) paprikos
- 0,5 vidutinio dydžio raudonojo svogūno
- 2 arb. š. susmulkintos imbiero šaknies
- 3 valg. š. citrinos sulčių
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus (kepimui)
- ¼ arb. š. druskos
Padažui reikės:
- 3 valg. š. citrinos sulčių
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 arb. š. Dižono garstyčių (naudojau su susmulkintais garstyčių grūdeliais)
- 2 arb. š. konservuotų kaparėlių
- 1 arb. š. nutarkuotos citrinos žievelės
- 0,5 arb. š. druskos
- ¼ arb. š. juodųjų pipirų
Gaminimas
Lašišos filė supjaustome į 4 dalis, apibarstome druska, pipirais bei mėgstamais prieskoniais (aš užbarsčiau česnako miltelių ir kario miltelių).
Keptuvėje įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame lašišos filė odele į viršų ir kepame 3 minutes. Tada apverčiame ir kepame dar 2–3 minutes (nelygu filė storis). Iškepusią lašišą sudedame į lėkštę ir paliekame atvėsti. Po to suplėšome į nedidelius gabalėlius (odelės nenaudosime).
Nulupame svogūną, supjaustome šiaudeliais, sumaišome su 3 valg. š. citrinos sulčių ir 0,25 arb. š. druskos. Paliekame marinuotis 20–25 min.
Makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės ir atidedame į šalį.
Padažui kaparėlius susmulkiname ir sumaišome viename indelyje su kitais padažui skirtais ingredientais. Atidedame į šalį.
Papriką supjaustome trumpais šiaudeliais. Įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies, sudedame papriką, pakepiname kelias minutes, sudedame imbierą, pakepiname dar kelias minutes. Paprika turėtų išlikti traški.
Į didelę keptuvę sudedame makaronus, lašišą, svogūną (su skystimu), papriką, imbierą, užpilame padažu, išmaišome ir pakaitiname ant silpnos ugnies, kad visi ingredientai sušiltų. Jei reikia, papildomai įdėkite druskos. Skanaus!