Su česnakais keptos plekšnės: receptas, kurį išbandyti turėtų visi žuvies mėgėjai

Tinklaraštis „Samčio užrašai“ pasidalijo česnakinių plekšnių receptu – jį turėtų išbandyti visi žuvies mėgėjai.

Česnakinės plekšnės<br> „Samčio užrašai“.
Česnakinės plekšnės<br> „Samčio užrašai“.
Česnakinės plekšnės<br> „Samčio užrašai“.
Česnakinės plekšnės<br> „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 16, 2022, 2:08 PM, atnaujinta Jun 12, 2023, 9:05 AM

Česnakinės plekšnės

Reikės:

  • 2 plekšnių
  • 5 skiltelių česnako
  • 1 citrinos
  • 50 g sviesto
  • kelių šakelių krapų
  • 300 g vyšninių pomidoriukų
  • 2 saujų salotų mišinio
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Išvalytas žuvis apšlakstykite citrinos sultimis ir pagardinkite druska bei pipirais.

Sviestą sumaišykite su smulkintais krapais. Į žuvies vidų įdėkite sviesto ir krapų masės. Žuvies viršų įpjaukite ir prismaigstykite česnako griežinėlių.

Žuvis paguldykite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę 15 min. Tuomet šalia sudėkite pomidorus ir dar pakepkite 10 min.

Į lėkštes dėkite salotų mišinį, keptus pomidorus, ant viršaus – žuvį.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.