Šis gaivus, kreminis, burnoje tirpstantis aviečių ir sūrio pyragas tikrai nepaliks abejingų.
Pagrindui reikės:
- 190 g becukrių sausainių
- 60 g sviesto
Džemui reikės:
- 200 g aviečių
- 1 a. š. medaus
- 50 ml vandens
- 2,5 a. š. kukurūzų krakmolo
Sūrio masei reikės:
- 540 g natūralaus šviežio tepamojo sūrio „Amfora“
- 200 g graikiško jogurto
- 100 ml agavų sirupo
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo
- 3 kiaušinių
Džemui skirtus ingredientus (išskyrus kukurūzų krakmolą) sudėjau į nedidelį virti skirtą puodelį ir kaitinau ant mažos ugnies, kol pradėjo virti. Tuomet supyliau kukurūzų krakmolą, sumaišytą su truputėliu vandens. Paviriau 2 min. ir padėjau atvėsti.
Sausainius sumaliau. Sviestą ištirpinau. Sumaišiau kartu ir sudėjau į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Išlyginau šaukštu.
Kreminės masės ingredientus sudėjau į dubenį ir išsukau iki vientisos masės. Supyliau ant sausainių.
Palikau pastovėti kelias minutes, tuomet pašlaksčiau džemu.
Orkaitę (kaitinimas iš viršaus ir apačios) įkaitinau iki 160 laipsnių.
Formą su pyrago mase gerai apvyniojau folija. Kelis sluoksnius, kad neprabėgtų vanduo.
Į didesnę formą įstačiau pyrago formą ir užpyliau karštu vandeniu maždaug per 1 cm.
Kepiau 65 min.
Baigus kepti 30 min. dar palikau orkaitėje. Ištraukiau ir palikau kambario temperatūroje, kol visiškai atvės (apie 2–3 val.).
Tuomet per naktį palikau šaldytuve.
Papuošiau ir skanauju.