Gaivus sūrio pyragas su avietėmis nepaliks abejingų: I. Trusovė pasidalijo receptu

Desertas nėra tiesiog maistas, tai tarsi gabalėlis dangaus, pati tikriausia dovana sau! Gamindama juos visada stengiuosi, kad būtų ne tik gardu, bet ir kiek įmanoma maistingiau ir palankiau sveikatai.

 Sūrio pyragas su avietėmis pagal I.Trusovės receptą.
 Sūrio pyragas su avietėmis pagal I.Trusovės receptą.
 Sūrio pyragas su avietėmis.
 Sūrio pyragas su avietėmis.
 Sūrio pyragas su avietėmis.
 Sūrio pyragas su avietėmis.
 Sūrio pyragas su avietėmis.
 Sūrio pyragas su avietėmis.
 I.Trusovė.
 I.Trusovė.
Daugiau nuotraukų (5)

Indrė Trusovė, dietistė, kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė, verslininkė

Jun 17, 2022, 2:32 PM

Šis gaivus, kreminis, burnoje tirpstantis aviečių ir sūrio pyragas tikrai nepaliks abejingų.

Pagrindui reikės:

  • 190 g becukrių sausainių
  • 60 g sviesto

Džemui reikės:

  • 200 g aviečių
  • 1 a. š. medaus
  • 50 ml vandens
  • 2,5 a. š. kukurūzų krakmolo

Sūrio masei reikės:

  • 540 g natūralaus šviežio tepamojo sūrio „Amfora“
  • 200 g graikiško jogurto
  • 100 ml agavų sirupo
  • 2 v. š. kukurūzų krakmolo
  • 3 kiaušinių

Džemui skirtus ingredientus (išskyrus kukurūzų krakmolą) sudėjau į nedidelį virti skirtą puodelį ir kaitinau ant mažos ugnies, kol pradėjo virti. Tuomet supyliau kukurūzų krakmolą, sumaišytą su truputėliu vandens. Paviriau 2 min. ir padėjau atvėsti.

Sausainius sumaliau. Sviestą ištirpinau. Sumaišiau kartu ir sudėjau į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Išlyginau šaukštu.

Kreminės masės ingredientus sudėjau į dubenį ir išsukau iki vientisos masės. Supyliau ant sausainių.

Palikau pastovėti kelias minutes, tuomet pašlaksčiau džemu.

Orkaitę (kaitinimas iš viršaus ir apačios) įkaitinau iki 160 laipsnių.

Formą su pyrago mase gerai apvyniojau folija. Kelis sluoksnius, kad neprabėgtų vanduo.

Į didesnę formą įstačiau pyrago formą ir užpyliau karštu vandeniu maždaug per 1 cm.

Kepiau 65 min.

Baigus kepti 30 min. dar palikau orkaitėje. Ištraukiau ir palikau kambario temperatūroje, kol visiškai atvės (apie 2–3 val.).

Tuomet per naktį palikau šaldytuve.

Papuošiau ir skanauju.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokios priežastys lemia mažėjančius I. Šimonytės reitingus?