Brokolių kepsneliai: lengva, paprasta, vasariška ir gardu

Jei norisi ko nors lengvo, bet gardaus – išbandykite brokolių kepsnelius. Šie brokolių kepsneliai bus gardūs ir karšti, ir atvėsę, todėl tai gali būti puikus užkandis, kurį galėsite įsidėti į pietų dėžutę. 

 Brokolių kepsneliai.<br> 123rf nuotr.
 Brokolių kepsneliai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2022, 12:37 PM, atnaujinta Jun 26, 2023, 9:48 AM

Kai nesinori mėsos, tai puikus pasirinkimas.

Brokolių kepsneliai

Reikės:

  • 1 vidutinio dydžio brokolio galvos,
  • 50 g džiūvėsėlių,
  • 50 g fermentinio sūrio,
  • 1 kiaušinio,
  • poros šaukštų konservuotų kukurūzų arba žaliųjų žirnelių
  • druskos ir juodųjų pipirų, 
  • aliejaus kepsneliams kepti.

Kaip gaminti 

Brokolius išskirstykite žiedynais ir apvirkite, kol suminkštės. Sutrinkite trintuvu ar šakute – gali likti didesnių gabaliukų.

Atvėsusią masę sumaišykite su džiūvėsėliais, tarkuotu sūriu, konservuotais kukurūzais arba žirneliais, kiaušiniu, berkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite. 

Drėgnomis rankomis suformuokite kepsnelius ir apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.

Patiekite su graikinio jogurto padažu, kuriam sumaišykite graikinį jogurtą, trintą česnako skiltelę, šaukštą citrinos sulčių, druską ir pipirus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.