Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle – lengvas, purus ir vasariškas

Šiandien išbandžiau purų, lengvą ir vasarišką vyniotinio variantą – su grietinėle ir braškėmis. Žinoma, braškes galite pakeisti bet kuriomis kitomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais. 

 Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle.<br> „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Jun 30, 2022, 5:58 PM, atnaujinta Jun 26, 2023, 9:36 AM

Mano vyniotinis buvo gana nedidelis, tad jei vyniotinį ruošite didesniam žmonių kiekiui – siūlyčiau dvigubinti porciją. 

Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle

Biskvitui reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 50 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 2 žiupsnių druskos

Kremui reikės:

  • 200 ml plakamosios grietinėlės (šaltos)
  • 2,5 valg. š. miltelinio cukraus 
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 saujos braškių + papildomai puošimui

Gaminimas

Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.

Į kiaušinių baltymus įberiame druskos ir plakame baltymus tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Kitame dubenyje kiaušinio trynius sumaišome su cukrumi ir vanile, plakame apie 3 min., kol masė pabąla. Tada atsargiai ir lėtai įmaišome išplaktus baltymus (mentele ar šaukštu). Per sietelį į tešlą įsijojame miltus, pirmiausia 1/3 miltų, tada pamažu įsijojame ir įmaišome likusią dalį.

Ant orkaitės skardos ištiesiame kepimo poperių, gerai prispaudžiame šonus. Aš naudojau mažą orkaitės skardelę (23 cm x 33 cm). Jei naudosite didesnę, tuomet reikėtų dvigubos porcijos tešlos. Kepame biskvitą orkaitėje 10–11 min. Po to išimame iš orkaitės, apverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio. Atsargiai nuimame kepimo popierių nuo biskvito. Tada biskvitą suvyniojame į virtuvinį rankšluostėlį (vyniojame nuo pat kraštelio) ir paliekame visiškai atvėsti.

Kremui grietinėlę plakame trumpai (apie 30 sek.) plaktuvu, tada suberiame miltelinį cukrų, vanilinį cukrų ir plakame, kol grietinėlė nebekrenta nuo plaktuvo šluotelių. Plakimo pabaigoje, kai grietinėlė pradeda tirštėti, vis patikrinkite, ar nekrenta nuo plaktuvo šluotelių, jei grietinėlė standi ir nebekrenta, tuomet plakti daugiau nebereikia. Jei grietinėlė sušoka į mažus guzelius, tuomet ji perplakta.

Smulkiai supjaustome saują braškių.

Atvėsusį biskvitą išvyniojame, ant jo tolygiai ištepame maždaug 2/3 grietinėlės. Vieną kraštą, kuriuo užbaigsite vynioti biskvitą, paliekame neišteptą (apie 5 cm pločio). Ant grietinėlės užberiame susmulkintas braškes ir atsargiai susukame biskvitą. Vyniotinį dedame ant serviravimo lėkštės, aptepame likusia grietinėle ir papuošiame braškėmis, kaip patinka. Palaikome vyniotinį šaldytuve bent 2 valandas, kad sustingtų. Skanaus!

Pastabos 

Jei norite didelio vyniotinio, tuomet dvigubinkite porciją.

Į kremą galite dėti daugiau miltelinio cukraus, jei mėgstate saldesnius desertus.

„Lithuanian in the USA“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.