Tokia užkandėlė pradžiugins visus – niekas neatsisakys pakartoti.
Sūriu įdaryti kepti grybai
Reikės:
- 20 pievagrybių
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. sviesto
- nedidelio svogūno
- 4–5 skiltelių česnako (sutrinto)
- 2 a. š. smulkintų šviežių rozmarinų arba čiobrelių
- 100 g susmulkinto sūrio
- 3 v. š. džiūvėsėlių
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 v. š. smulkintų šviežių petražolių arba laiškinių česnakų patiekti
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę ar kepsninę iki 180 laipsnių.
Drėgnu popieriniu rankšluosčiu nuvalykite nuo grybų nešvarumus. Nupjaukite kotus, susmulkinkite.
Dėkite grybų kepurėles į kepimo skardą arba ant grotelių kepure žemyn. Apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir lengvai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Ištirpinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies. Suberkite svogūnus ir smulkintus grybų kotus bei žiupsnelį druskos. Kepkite retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai suminkštės, apie 5 minutes. Sudėkite česnaką ir žoleles, tada pakepkite maišydami dar 2 minutes. Supilkite į dubenį ir atidėkite atvėsti.
Berkite džiūvėsėlius į tą pačią keptuvę, pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol lengvai apskrus, apie minutę.
Į svogūnų ir česnakų mišinį berkite tarkuotą sūrį, džiūvėsėlius. Pripildykite šiuo įdaru grybų kepurėles.
Kepkite grybus, kol sūris išsilydys ir grybai suminkštės, apie 15–20 minučių.
Patiekite su kapotomis šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!