Gaivi ir vasariška žirnelių sriuba su mėtomis ir bazilikais

Tinklaraštis „Sveikas receptas“ pasidalijo vasariškos žirnelių sriubos su mėtomis ir bazilikais receptu. Išbandykite!

 Trinta žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis ir bazilikais.<br> „Sveikas receptas“.
 Trinta žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis ir bazilikais.<br> „Sveikas receptas“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2022, 9:37 AM, atnaujinta Jul 9, 2023, 4:54 PM

Žirnelių sriuba su mėtomis ir bazilikais

Reikės:

  • 1 ryšulėlio svogūnų laiškų 
  • 2 v. š. aliejaus 
  • 1 didelės bulvės (galima dėti ir batatą) 
  • 1 skiltelės česnako 
  • 1 l daržovių sultinio 
  • 400 g šaldytų žirnelių 
  • saujos mėtų lapelių 
  • saujos bazilikų lapelių

Kaip gaminti

Svogūnų laiškus susmulkiname. Puode įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnų laiškus. Pakepiname kelias minutes.

Supilame sultinį ir sudedame pjaustytą bulvę. Verdame 10 minučių. Tuomet sudedame žirnelius ir dar paverdame apie 8 minutes, kol bulvės suminkštės.

Sriubą nuimame nuo ugnies, sumetame mėtų, bazilikų lapelius ir sutriname iki vientisos konsistencijos. 

Patiekiame su sezamų sėklomis

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Sveikas receptas“.

 „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.