Jogurtinis tortas su braškėmis ir šilauogėmis, kurį lengvai paruoš bet kas

Šio torto paruošimui pažadu neužtruksite nei valandos, pagamins ir pradedantys, ir senbuviai.  Kaip ir su dauguma tortų, tik reikės truputį palaukti kol sustings.

 Jogurtinis tortas su braškėmis ir šilauogėmis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Jogurtinis tortas su braškėmis ir šilauogėmis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Jogurtinis tortas su braškėmis ir šilauogėmis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Jogurtinis tortas su braškėmis ir šilauogėmis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Jogurtinis tortas su braškėmis ir šilauogėmis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Jogurtinis tortas su braškėmis ir šilauogėmis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanaus maisto pasaulis“

2022-07-13 20:51, atnaujinta 2023-07-09 16:50

Vasaros tortas  (24 cm skersmens forma, tortas iš dvigubos porcijos)

Reikės:

  • 28–30 sausainių „Damų pirštelių“
  • 500 ml grietinėlės (33 proc.)
  • 1 l graikiško jogurto
  • 170 g militelinio cukraus pudros (bus ne per saldu, jei norisi saldesnio torto, kiekį didinkite)
  • 50 g želatinos (išbrinkinau 100 g vandens)
  • 1 citrinos sulčių (arba pagal skonį)
  • 500 g šilauogių
  • 500 g braškių
  • vanilės
  • puodelio juodos kavos

Kaip gaminti 

Torto formą išklojame maistine plėvele, ant dugno dedame kepimo popieriaus apskritimą.

Uogas nuplauname, braškes supjaustome norimo dydžio gabaliukais.

Pasiruošiame kavą. Damų pirštelių becukrę pusę trumpam merkiame į kavą ir cukruota puse (jos nemirkome kavoje) į išorę darome torto bortelius. Dalį pirštelių dedame torto pagrindui.

Beriame uogas. Lengvai sumaišome.

Želatiną užpilame vandeniu, leidžiame išbrinkti ir garų vonelėje ištirpiname (ne užverdame). Leidžiame želatinai atvėsti.

Grietinėlę su cukraus pudra plakame iki lengvų putų. Pilame jogurtą, citrinos sultis ir vanilę. Viską lengvai išplakame iki purių, lengvų putų.

Kelis kremo šaukštus dedame į želatiną ir išmaišome, o gautą masę supilame į likusį kremą.

Viską dar kartelį lengvai išmaišome.

Pilame kremą ant uogų, lengvai pakratome formą, kad kremas visur pasiskirstytų.

Dedame į šaldytuvą per naktį, kad sustingtų.

Puošiame kaip tik norai ir fantazija leidžia.

Visi produktai turi būti kambario temperatūros.

Ačiū, jei pasidalinsi receptu!

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.