Su šonine kepti vištų sparneliai: net pirštus aplaižysite

Itin sultingi ir kvapnūs į šoninės juosteles įvynioti vištų sparneliai. Šoninė neleidžia sparneliams išsausėti ir suteikia papildomo skonio. 

 Su šonine kepti vištų sparneliai.<br> 123rf nuotr.
 Su šonine kepti vištų sparneliai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 27, 2022, 3:35 PM, atnaujinta Jul 25, 2023, 8:19 AM

Net pirštus aplaižysite! 

Vištų sparneliai su šonine

Reikės:

  • 0,8 kg vidurinių sparnelių dalių
  • šaltai rūkytos šoninės juostelių

Marinatui reikės: 

  • 4 v. š. aliejaus
  • 3–4 česnako skiltelių, sutraiškytų
  • saldžiosios paprikos miltelių
  • druskos
  • pipirų

Papildomai reikės:

  • barbekiu padažo ar glazūros

Kaip gaminti 

Sparnelių vidurines dalis nuplaukite, nusausinkite. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus, užpilkite ant sparnelių, gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti kambario temperatūroje pusvalandį. 

Įkaitinkite kepsninę. Kol ji kaista, kiekvieną sparnelį įvyniokite į šoninės juostelę. 

Kepsninėje kepkite iš abieju pusių netiesioginėje kaitroje 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Kad lašantys riebalai nedegų, ant deflektoriaus dėkite metalinį indą su vandeniu. 

Aptepkite barbekiu padažu ir kepkite iš abiejų pusių dar po 6–7 minutes.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.