Gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės teigimu, vertėtų atkreipti dėmesį į mėlynes ir šilauoges – jos vienos iš maistingiausių uogų, todėl jas svarbu įtraukti į kasdienį mitybos racioną.
„Rimi“ siūlo pasigaminti gaivų sūrio pyragą su mėlynėmis ir dalijasi receptu.
Gaivus sūrio pyragas su mėlynėmis
Pagrindui reikės:
- 75 g sviesto;
- 200 g sausainių;
Kremui reikės:
- 6 vnt želatinos lapelių;
- 1 šaukšto natūralių mėlynių sulčių;
- 2,5 šaukšto plakamosios grietinėlės;
- 250 g mėlynių;
- 600 g kreminio sūrio;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 1 stiklinės cukraus.
Papuošti reikės:
- mėlynių;
- mėtų.
Paruošimas
Paruoškite pagrindą. Puode ištirpinkite sviestą. Smulkiai sutrinkite sausainius virtuviniu kombainu ar trintuvu.
Sumaišykite sausainius su sviestu ir gerai sutrinkite. Masę dėkite į apvalią 24 cm skersmens formą su nuimamu kraštu. Drėgnais pirštais paspauskite pagrindą prie formos dugno. Dėkite formą į šaldytuvą.
Paruoškite įdarą. Želatinos lakštus maždaug 5 minutes pamerkite į šaltą vandenį.
Puode pašildykite mėlynių sultis. Želatinos lakštus išimkite iš vandens ir dėkite į puodą su mėlynių sultimis. Ištirpinkite želatiną, nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite truputį atvėsti.
Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standumo.
Mėlynes sutrinkite šakute ir sumaišykite su sultimis.
Kreminį sūrį supilkite į dubenį ir palaikykite kambario temperatūroje. Kai sūris suminkštės, išplakite jį su vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Supilkite sultis (želatiną ir smulkintas mėlynes) ir plaktą grietinėlę į sūrio plakinį. Supilkite paruoštą kremą į formą (ant pagrindo) ir palikite šaldytuve mažiausiai keturioms valandoms.
Paruoškite patiekimui. Nuimkite formos kraštus. Padėkite pyragą ant didelės lėkštės ar torto stovo. Papuoškite mėlynėmis ir mėtomis.
Skanaus!